Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!
Hammer Strengthin GHR-laite

GHR (Glute Ham Raise) -opetusvideo

Kotisalilleni ilmestyi vähän alle kolme viikkoa sitten Hammer Strengthin valmistama Glute Ham Raise eli tuttavallisemin GHR.

Hammer Strengthin GHR-laite
Hammer Strengthin GHR-laite

Laite näytti sen verran erikoiselta, että monia treenaajia tuntui askarruttavan laitteen oikeaoppinen käyttö. Minullakin meni muutama tovi oikean suoritustekniikan opettelemisessa. Päästyäni jyvälle hyvästä suoritustavasta GHR alkoi tuntua oikein tehokkaalta, ja sain taas yhden työkalun lisää ”Posterior Chainin” eli takaosaston treenaamiseen. Aionkin käyttää GHR:ää myös tulevaisuuden treeneissäni.

Juttelin salin toisen omistajan Marian kanssa eräänä päivänä uudesta laitteesta ja siitä, että monilla tuntui menevän sormi suuhun laitteen käytön kanssa. Maria ehdottikin pian minulle, että tekisin laitteen käyttöä havainnollistavan videon. Otin haasteen vastaan ja kuvasin videon viime viikolla. Neljä minuuttia pitkä video julkaistiinkin eilen Classic Gymin Facebook-sivuilla.

Julkaisen videon täällä blogissakin. Vaikka tekemäni video käsittelee nimenomaan Hammer Strengthin valmistamaa laitetta, on periaate eri valmistajien laitteilla kuitenkin sama. Tietääkseni monien valmistajien laitteissa ei taida olla kuitenkaan pyörivää reisitukea, joka on mielestäni erittäin kätevä ja suoritusta helpottava ominaisuus. Yhtä kaikki, toivottavasti videon avulla muutkin saavat vinkkejä GHR:n tekemiseen, vaikka salilta ei löytyisikään juuri Hammer Strengthin valmistamaa GHR-laitetta.

GHR on aivan erinomainen takareisien vahvistaja, sillä lonkkaa voi ojentaa tässä harjoitteessa laajalla liikeradalla. Lisäksi GHR treenaa tehokkaasti pakaroita aivan kuten Hip Thrust eli lantionnostokin. GHR:ää ei kuitenkaan sekoittaa Nordic Curliin – kyseessä ovat kaksi eri harjoitusta, vaikka ne näyttävät äkkiseltään tarkasteltuna hyvin samanlaisilta. Nordic Curlissa nosto- eli konsentrinen vaihe on olematon, kun taas GHR:ssä konsentrisella vaiheella on suurempi merkitys: siksi harjoituksen nimessäkin on sana ”Raise” eikä ”Descent”. Lisäksi tukipisteet ovat molemmissa harjoitteissa erilaiset. Nordic Curlissa tukipisteenä ovat polvet, kun taas GHR:ssä reidet.

Itse suorituksen aikana kädet voi laittaa esimerkiksi pään taakse, aivan kuten monet tekevät ojennettaessa selkää selkäpenkissä. Käsiä voi kuitenkin pitää esimerkiksi kyljissä tai rinnalla. Lisähaastetta voi saada videolla esiteltyjen kuminauhojen lisäksi luonnollisesti levypainoista. Oma suosikkini on kuitenkin käänteisellä kuminauhalla tehty GHR, joka tuntuu erittäin tehokkaalta.

Sain tekemästäni videosta hyvää palautetta. Eräänkin treenaajan takareidet olivat kuulemma kramppailleet, kun suoritus oli mennyt videon ansiosta niin hyvin perille!

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

3 Kommentit

  1. Moro!

    Hyviä juttu dieetistä yms. kivaa, kiitos!

    Haluaisin kysyä hieman erikoisen kysymyksen. Eli mitä luulet, että tekisit elämässäsi jos joutuisit onnettomuuteen tai muuten tulisi joku sairastuminen joka veisi sinulta mahdollisuuden treenata.. eli ns. kuivuisit kokoon?

    En puhu mistään kuolettavasta sairaudesta mutta, että treenaaminen ei vaan oikein enään onnistuisi? Kuinka luulet että käsittelisit asiaa…söisitkö silti yhtä puhtaasti kaloreita laskien, vaikka et pääsisi edes pystyyn seisomaan ja esittelemään vatsalihaksia?

    Tiedän pari sen tyylistä tapausta ja siksi haluaisin tietää, miten SINÄ itse rakentasit elämäsi sen jälkeen?

    Kiitos!

    • Hei!

      Aluksi olisin varmastikin aikamoisessa shokissa. Todennäköisesti voisin kuitenkin jatkaa itseni sivistämistä ja tätä blogin kirjoittamista. En laskisi ainakaan kaloreita, koska siihen ei olisi mitään aihetta. Pyrkisin kuitenkin syömään toki mahdollisimman terveellisesti. Jos taas joutuisin vaikka pyörätuoliin, voisin aivan hyvin kilpailla semmoisessa lajissa, joka onnistuisi ja motivoisi harjoittelemaan. Erilaisia pyörätuolilajeja on olemassa todella paljon.

      Tähän kysymykseen on kuitenkin loppujen lopuksi aika hankala vastata. Ikinä ei voida tietää, mitkä oikeat reaktiot olisivat, ennen kuin tilanne sattuu omalle kohdalle. Toivottavasti ei ikinä tule sattumaankaan.

    • Joo totta turiset.. ei sitä voi tietää mitkä olis oikeat fiilikset sitten jos jotain sattuisi. Hyvässä kuosissa kyllä oot, ehkä sitä itekin sais lihaa ajan saatossa ympärilleen samaan malliin. Sun blogin pitäs saada enemmän julkisuutta… mielenkiintoisia juttuja löytyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *