#Dieetti2015 viikko 12: vappu

Dieetin 12. viikko oli niin tasaista puurtamista, että viikon tapahtumista on vaikea saada irti hirveästi jutun juurta. Käydään kuitenkin viime viikon tapahtumat kohta kohdalta läpi.

Treeni ja kehonkoostumuksen liikkeet

Viime viikolla oli vappu, mutta se ei vaikuttanut tekemiseeni oikeastaan millään erityisellä tavalla. Vapunpäivä eli 1.5 oli viimevuotiseen tapaan jalkapäivä, ja sali jostain kumman syystä oudon hiljainen. Muuten treeneistä ei ole kummempaa kerrottavaa. Järisyttävin tapahtuma taisi olla lauantaina, jolloin tein ensimmäistä kertaa penkkipunnerrusta levytangolla hyvin pitkään aikana.

Maanantaina otettiin kuntokuvia, jotka unohdin laittaa viime viikon yhteenvetoon. Alla olevassa kuvassa on siis kuva edestä ja takaa dieettitauon jälkeisenä maanantaina:

Paino ei pudonnut viime viikolla kovinkaan paljon:

Mikäli aion olla juhannuksena 72-kiloinen, tulee minulle tätä menoa kiire. Dieettaaminen on tosin tuntunut tähän asti niin vaivattomalta, että en pane pahaksi, vaikka dieetti venyisi juhannuksen ylikin. Joustavan lähestymistavan tavan ansiosta pystyn syömään paljon erilaisia ruokia, joten minun ei tarvitse lopettaa dieettiä pelkästään sen takia, että pääsen taas syömään ”normaalisti”. Vaivattoman olon lisäksi olen saanut pidettyä salilla hyvin sarjapainoista kiinni, joten tällä hetkellä maltillinen painonpudotustahti tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, vaikka dieettaamisen käytetty aika olisikin loppujen lopuksi pidempi.

Ruokailut

Näin yhtenä päivänä luomutofua kaupassa alennuksessa. En ole koskaan aikaisemmin syönyt tofua, joten hurjistuin ja ostin tofua kokeilua varten. Olin aikaisemmin lukenut juttuja, että tofua pitää maustaa reippaasti. Pidän mausteisesta ruoasta, joten maustoin tofua omallakin mittapuulla sangen reippaasti.

Maustamisesta huolimatta tofu ei maistunut syötäessä oikeastaan miltään, joten ensimmäiset kokemukseni tofusta taisivat olla hyvin samanlaiset kuin monella muullakin – tofua pitää maustaa oikeasti reippaasti, jotta siihen saisi jotakin makua. Aion ostaa tofua vastaisuudessakin, mutta ensi kerralla taidan pintamaustamisen sijaan marinoida tofut, mitä suositellaan ympäri nettiä.

Vappuna syötiin muun muassa uunikasviksia:

Tässä vielä viikon makrot yhteenvetona, sikäli kun muistin merkitä lukemat ylös. En kerta kaikkiaan muista enää, miksi söin maanantaina noin paljon rasvaa kuin alla, mutta ilmeisesti kyseessä piti olla poikkeuspäivän tapainen ratkaisu, joka oli tällä kertaa runsasrasvainen.

Lyhyenä yhteenvetona mainittakoon, että aloitin tällä viikolla työt, ja pyörällä olleen pään ja muiden kiireiden takia en saanut ”faktapostausta” aikaiseksi. Ensi viikolla asiaan tulee kuitenkin muutos, joten stay tuned!

#Dieetti2015 viikot 13 & 14: tahtia kiinni

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *