#Dieetti2015 viikot 15&16: TAAS tuplat

Blogin nimi vaihtui eilen, mutta jutut pysyvät samoina ja taso sellaisena kuin se on. Dieettiraportoinnin suhteen joudun taas ottamaan tahtia kiinni kirjoittamalla tuplayhteenvedon dieetin tapahtumista.

Treenit

Ostin iäisyys sitten netistä kolmijalan älypuhelimelleni:

Tarkoituksenani oli käyttää kolmijalkaa OnePlus One -puhelimeni kanssa, mutta kolmijalan puhelinpidike oli jättimäiselle luurilleni hieman liian pieni. Kolmijalka jäikin pölyttymään kaappiini kuukausien ajaksi.

Pari viikkoa sitten tajusin kuitenkin, että perhana, minullahan on laatikossani vanha Noksun N9-matkapuhelin, jota olin yrittänyt myydä netissä tuloksetta ja joka kuvaa HD-laatuista eli 720p-videota. Päätin eräänä päivänä kokeilla salilla kolmijalka+N9-yhdistelmää ja tuloksena olikin oikein mainiota settiä.

Kolmijalan taivuteltavien jalkojen ansiosta telineen saa kiinni ihan mihin vaan eli esimerkiksi levytangon pään ympärille…

… tai vaikka maastavedossa käytettävän, painojen lastaamista helpottavan voimanostokipin ympärille:

Vanha nokialaiseni sopii hyvin käytettäväksi kolmijalan kanssa, koska voin ripustaa kolmijalan ilman paineita paikkaan kuin paikkaan, eikä puhelimen tippuminen ja sen rikkoutuminen haittaa – puhelin olisi ilman kolmijalkaa pölyttymässä laatikossa. OnePlussan tapauksessa luurin putoaminen lattialle olisi sen sijaan aiheuttanut enemmän harmaita hiuksia.

Kuvauskalustoa käyttämällä voin nauhoittaa treenaamistani salilla, mistä on hyötyä esimerkiksi suoritustekniikoiden analysoimisessa. Lisäksi voin tehdä paremmin opetusvideon tyyppisiä juttuja silloin, kun salilla ei satu olemaan kuvauksen suorittavaa treenikaveria paikalla. Esimerkiksi Nordic Curl -postauksen kaikki videot on kuvattu N9:ä ja kolmijalkaa apuna käyttäen.

Näiden juttujen lisäksi voin aika ajoin julkaista täällä treenausmateriaalia, kuten tämän parin viikon takaisen videon, jossa teen kyykkyä, BFR-reisiojennusta ja maastavetoa suorahkoilla jaloilla:

Pohdiskelin myös, että ostan joskus 50-100:lla eurolla kaikista edullisimman puhelimen, joka kuvaa Full HD -laatuista eli 1080p-videota, jotta treenivideosta saisi vieläkin miellyttävämmän näköisiä.

Itse treeneistä ei ole muuta kerrottavaa kuin se, että ne ovat menneet ihan hyvin. Viime viikolla eli dieettiviikolla 16 huomasin kuitenkin, että en enää pääse tietyissä punnerrusharjoitteissa aivan yhtä korkeisiin painoihin ja toistomääriin kuin ennen.

Salitreenaamisen lisäksi aloin suorittamaan suunnitelmani mukaisesti työmatkapyöräilyä ainakin kerran viikossa.

En pane pahakseni, vaikka polkisin jatkossa kahdesti viikossa töihin ja takaisin aikaisemman yhden kerran sijaan. Pyöräillessä on mukava kuunnella erilaisia podcasteja, joten samalla saa sivistettyä itseään. Sää on kuitenkin ollut viime aikoina niin harmittavan surkea, että sateessa ei ole tehnyt mieli lähteä pyöräilemään, vaikka intoa olisi ollutkin.

Kehonkoostumuksen liikkeet

Olen katsellut painolukemiani eri viikonpäiviltä ja huomannut, että painan lauantaina ja sunnuntaina selkeästi vähemmän kuin arkipäivinä. Jopa puoli kiloa alhaisempi aamupaino johtuu yksinkertaisesti siitä, että viikonloppuisin nukun yhdeksän-kymmenen tunnin yöunia, kun viikolla ne jäävät itselleni hieman alhaisiksi eli yleensä seitsemään tai seitsemään ja puoleen tuntiin.

Paikkaan yleensä lyhyeksi jääneitä yöunia yleensä 15-45 minuutin päiväunilla. Tämä ei kuitenkaan ollut pointtini, vaan se, että viime viikon lauantaina ja sunnuntaina en harmittavasti voinut punnita itseäni, koska olisin joutunut tekemään sen eri vaa’alla kuin yleensä (en ollut kotona). Lauantain ja sunnuntain lukemien puuttumisen vuoksi viikon #16 keskiarvopaino oli vain hieman alhaisempi kuin viikolla #15:Viikon #16 arkipäivien painot olivat kuitenkin yleensä alhaisempia kuin viikolla #15, joten suunta on ollut hyvä. En tehnytkään muutoksia tämän viikon maanantaina alkaneelle dieettiviikolle. On kuitenkin todennäköistä, että joudun vielä kerran puuttumaan kalorimääriini tai liikuntoihini ennen dieetin lopettamista.

Nämä kuvat ovat toissa viikolta eli viikolta #15. Tuoreemmat edistyskuvat, jotka julkaisen ensi viikolla, on otettu toissa päivänä.

Ruokailut

Kesä ei ole vielä kunnolla alkanut, mutta yhtä lempiherkkuani eli jäätelöäni on silti mukava syödä. Tutti Frutti -jäätelö on siitä hyvä, että se ei sisällä paljoa rasvaa, jolloin se on helppo sovittaa päivän makroihin.

Viime viikolla tuli taas grillattua. Grillaaminen sopi aivan hyvin myös dieetille, koska vähärasvaista lihaa voi grillata siinä missä makkaraakin. Kun mukaan ottaa jättimäisen kasan kasviksia, saa helposti mahansa täyteen, eivätkä aterian kalorimäärät pomppaa taivaisiin.

Uusi vesileima testauksessa!

Yhteenvedot makroista löytyvät alapuolelta. Koska dieettini mittaan ylläpitokalorini ovat pienentyneet, ovat luonnollisesti myös poikkeuspäivien kalorit pienentyneet.

Viikko #15
Viikko #16

En tehnyt siis tälle viikolle mitään muutoksia dieettisuunnitelmiini. Spoilerina kerrottakoon, että hyvä niin. Ensi viikolla on taas uuden dieettiyhteenvedon ja toivottavasti jonkun toisenkin postauksen aika. Siihen asti, treenaamisiin!

#Dieetti2015 viikko 17: kyykky-PR

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *