Tämä on blogi hyvän olon puolesta. Tervetuloa mukaan.

Esipuhe

Aika usein  elämä menee niin, että yhden oven sulkeutuessa toinen aukeaa. Minun kohdallani eräs ovi on jälleen askeleen lähempänä sulkeutumista tällä viikolla, kun palautan 81 sivua ja yli 24000 sanaa pitkän graduni opponoijalle lukemista varten. Ilmeisesti graduni ei ollut tarpeeksi pitkä, kun kirjoittamisen palo ei ole sammunut. Minulla on vielä sanani sanottavana.

Aukeava ovi on tietysti tämä blogi, jonka polkaisen uuden vuoden kunniaksi käyntiin. Blogioveni oli ensimmäisen kerran raollaan toissa vuoden kesällä, jolloin mietin tosissani kirjoittamisen aloittamista. Menin niinkin pitkälle, että hahmottelin jopa blogini ulkoasua. Loppujen lopuksi päädyin mikrobloggaajaksi Twitteriin, joka näin jälkikäteen tarkasteltuna osoittautuikin varsin hyväksi ratkaisuksi. Aika ei ollut vielä kypsä kirjoittamiselle.

Hyvä aihe blogille on kuulemma sellainen, mistä tykkää kovasti ja mistä on helppo kirjoittaa. Minulla se aihe taitaa olla terveydestä kirjoittaminen. Erityisen paljon pidän kuntosaliharjoittelusta, josta en saa tarpeekseni. Vuonna 2012 kävin salilla 220 kertaa, vuonna 2013 puolestaan 231 kertaa. Kun näihin lukuihin lisätään satunnaiset liikunta-aktiviteetit kuten kävelylenkit voin todeta, että viime aikoina on tullut urheiltua ihan mukavasti.

Vuoden 2013 kuntosalitreenit paperilla

Siinä sivussa elämäntavat ovat muuttuneet radikaalisti. Ulkonäkökin on muuttunut ”hieman”:

Joulukuu 2009: ”Tänne sitä pitsaa!”-Olli ~90kg / 5.1.2014: Olli 2.0 69kg

Kuntosaliharjoittelun ohella olen toki pyrkinyt kasvattamaan tietouttani ravitsemuksen, terveyden ja treenauksen saralla. Näiden kolmen asian ympärille tämä blogi tulee perustumaan, omien kuulumisieni ohella. Näkemykset asioista ovat vuosien varrella vaihdelleet kuin Matti Nykäsen naiset, mutta nyt uskon löytäneeni oikeat työkalut terveelliseen elämäntapaan. Näitä ajatuksia haluaisin jakaa muillekin.

Kun suomalaisilta kysytään gallupeissa, mitkä ovat elämässä tärkeitä asioita, nousee terveys joka kerta listojen kärkeen. Siksi on jotenkin niin hassua, että moni ihminen laiminlyö terveyttään vuodesta toiseen. Kun terveyttä pidetään kerta niin tärkeänä, eikö itselle tärkeistä asioista kannattaisi silloin pitää kiinni?

Sunnuntai – paras treenipäivä ikinä!

Loppujen lopuksi terveyden ylläpitäminen ei vaadi todellakaan mitään nipottamista vaan pieniä arkielämän valintoja. Monesti juuri nämä pienet asiat tuppaavat kuitenkin unohtumaan useimmilta, ja ketjureaktio on valmis. Jos minä pystyn jakamalla omia ajatuksiani inspiroimaan jotakuta tavoittelemaan terveellisempää elämää, olen onnistunut tehtävässäni.

Tämä ei pääty tähän. Tämä on alku.

Tervetuloa mukaan.
***

Tiedot uusista blogipostauksista voit saada useammalla eri tavalla. Voit tilata esimerkiksi blogin RSS-syötteen tai seurata blogiani Bloglovinissa. Kerron myös uusista postauksista Twitter-tililläni.

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

3 Kommentit

 1. Jaakko Tervo

  NO huhhuh ! mikä tää on 5.1.2014 kuva :OO äijä on pikku tikkarissa !

  • Kiitos! Sopivasti oli pumppi päällä rinta- ja käsitreenin jälkeen niin tilanne oli mitä otollisin räpsylle =)

   Ei vaan mullahan oli sillon dieetti päällä, kun oltiin siellä Madetojalla kuljailemassa elokuussa. Siitä meni kolmisen viikkoa, kun lopetin dieetin ja olin jo melko vähissä rasvoissa. Sen jälkeen oonkin palautellut aineenvaihduntaa hiljakseen kohtuu hyvällä menestyksellä, kun rasvaa ei ole päässyt vielä tarttumaan..

  • Jaakko Tervo

   aivan joo =) tohon vaa värit pintaan ja lavalle 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *