Kaksi blogia, erilaiset jutut

EDIT: Kunnon sesonkia -blogin kirjoittaminen on päättynyt vuoden 2018 alussa. Blogia ei ole enää saatavilla Yhteishyvän sivuilla.

Minulla on merkittävää tiedotettavaa. Eilisestä alkaen Prismoissa ja S-marketeissa on ollut tarjolla tuoreita, maukkaita ja edullisia satokauden kasviksia, jotka on entisestä poikkeavaan tapaan laitettu näyttävästi esille. Tässä kuussa yksiä tällaisia kasviksia ovat suomalaiset päärynät.

Koska kasvisten sesongit vaihtelevat, vaihtuvat kuukausittain myös esillä olevat sesonkituotteet. Näitä vaihtelevia sesonkituotteita ostamalla ihmiset saavat toivottavasti monipuolistettua ruokavaliotaan, mikä ei ole koskaan pahaksi. Lisäksi netissä on esitelty myynnissä olevien sesonkikasvisten käyttöön liittyviä reseptejä, jotta mahdollisesti entuudestaan tuntemattomien kasvisten kokeilukynnys madaltuisi.

Keskiverto suomalainen ei syö kasviksia sitä määrää, jota hänen tulisi syödä ravitsemussuositusten mukaan (puolisen kiloa päivässä). Toivon mukaan ihmisten kasvisten käyttö alkaisi lisääntyä sesonkituotteiden korostuneen tarjoamisen seurauksena. Kasvisten kulutuksen lisääntyminen ei ole yhtään tuulesta temmattu ajatus, koska päänavauksen on tehnyt Suomen suurin päivittäistavarakaupan toimija eli SOK. Pidänkin eilistä uutista merkittävänä päänavauksena sekä kansanterveyden että yleisesti ruokakulttuurin kannalta.

Miten sitten tähän kuvioon liittyy voimanostajan alku Oulusta?

Uutisen julkaisun yhteydessä S-ryhmän julkaiseman aikakauslehden eli Yhteishyvän blogiyhteisössä avattiin blogi, joka tottelee nimeä Kunnon sesonkia. Blogissa kirjoitetaan kauden kasviksista, ruoasta, treenaamisesta ja hyvinvoinnista. Minä olen toinen tämän blogin kirjoittajista.

Kunnon sesonkia

Tästä uutisesta ensimmäisenä mieleen tuleva ajatus liittyy varmasti siihen, että mitä tälle blogille käy. Ei kannata kuitenkaan huolestua. Sekä tämä että uusi blogi ovat enemmänkin toisiansa tukevia kuin poissulkevia, sillä niiden kohderyhmät ovat hyvin erilaiset. Tässä blogissa aion jatkaa edelleen samalla linjalla eli pääosin teknisillä ja tavoitteellisille, fanaattisille treenaajille kohdennetuilla jutuilla.

Kunnon sesongissa keskityn puolestaan helpommin lähestyttävään asiaan, kohderyhmän ollessa vanhempaa ikäluokkaa olevat ihmiset kuin täällä ja kohderyhmän tavoitteiden ollessa varmasti erilaisemmat kuin tämän blogin lukijoilla. Tulen jatkossa kirjoittamaan kyseiseen blogiin tekstin pari kertaa kuukaudessa, kahden toisen kuukausittaisen kirjoituksen ollessa Samuli Karjulan, Satokausikalenterin nokkamiehen käsialaa.

Yhteishyvän blogi on minulle huikea mahdollisuus kirjoittaa sydäntäni lähellä olevista asioista yhä laajemmalle yleisölle. Suosittelen lämpimästi lisäämään blogimme seurattavien blogien listalle. Tämä blogi ei jää suinkaan unholaan, sillä se on toinen lempilapsistani, sen ensimmäisen lisäksi. Lupaan sen toinen käsi levytangolla ja toisen käden hauis jännitettynä!

Artikkelikuva: Lobo / Wikimedia Commons

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *