Toteutin viime perjantaina esittämäni uhkauksen ja suuntasin eilen aamulla yliopistolla järjestetyille Pesti-päiville.

Pesti-työmarkkinapäivät 15.1.2014

Toteutin viime perjantain tavoitepostauksessa esittämäni uhkauksen ja suuntasin eilen aamulla yliopistolla järjestetyille Pesti-päiville, joka on siis eräänlainen aina tammikuussa järjestettävä rekrytointitapahtuma.

Ennen tapahtuman alkua oli vielä hiljaista…

25:ttä kertaa järjestetyille Pesti-päiville osallistui tällä kertaa 61 eri yritystä ja yhteisöä, enimmäkseen tekniseltä alalta. Joku humanisti ei siis olisi hyötynyt tapahtumassa kiertelystä juurikaan, paitsi ehkä ilmaisten karkkien, kynien ja muiden yritysten tarjoamien härpäkkeiden muodossa.

Viime vuonna kiertelin messualueella mahdollisimman huomaamattomasti ja tarkkailin kojujen tapahtumia pupu pöksyissä vähintään muutaman metrin hajuraon päästä. Silloin tuntui siltä, että jokaisen messupaikan ympärillä olisi ollut joku läpäisemätön voimakenttä.

… Mutta paria tuntia myöhemmin ei enää ollut

Tänä vuonna meininki oli ihan toinen. Kiertelin rohkeasti eri yritysten pisteitä ja kävin porisemassa yrityksiään edustamassa olleiden henkilöiden kanssa – ihmisiähän hekin loppujen lopuksi ovat. Kävin jopa jättämässä CV:ni erääseen pisteeseen, jossa markkinoitiin yhtä erittäin mielenkiintoista työpaikkaa.

Ehkä mielenkiintoisin esittelypiste oli Polarilla, joka olisi minulle liikuttavan hyvä työpaikka. Polarin kojulla sai osallistua kilpailuun, jossa piti määrittää kuuden henkilön kalorinkulutus keskipäivään mennessä. Lähimmäksi arvannut voitti aktiivisuusrannekkeen, joka tuntuu olevan loppunut melkein jokaisesta kaupasta.

Muitakin tuntui kiinnostavan Polar Electro Oy:n toiminta

Messualueella kiertelyn loppupuolella otin kuvan päivän asustani niin kuin jokaisen vakavasti otettavan bloggaajan kuuluu tehdä. Mihinkään teinimäisiin peilikuviin en alistunut, enkä toisaalta kehdannut pyytää ketään ulkopuolista ottamaan minusta kuvaa. Lopulta päädyin käyttämään erässä pisteessä esillä ollutta teknologiaa häikäilemättömästi hyväkseni:

Puvuntakki: en muista tarkkaan, mistä ostin –  se on varmaan 9 vuotta vanha. Oliskohan Dressmannilta? T-paita on Virosta, se makso 3 euroa. Silmälasit ostin Nisseniltä.

Kotiin päästyäni summailin sitten päivän antia. Esittelypisteiltä tarttui mukaan vino pino kaikenlaista esitettä ja tilpehööriä:

Enää ei puutu kuin (kesä)työpaikka!

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli oikein mukava ja mielenkiintoinen. Sain paljon tietoa eri yritysten tarjoamista työmahdollisuuksista, mikä helpottaa työnhakuprosessiani huomattavasti. Seuraava vaihe onkin sitten hakemusrumban käynnistäminen.

Toivottavasti ensi vuonna ei tule tarvetta osallistua Pesti-päiville, paitsi ehkä jonkun yrityksen edustajana =)

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

2 Kommentit

  1. Polar Electro olisi näin liikunnasta innostuneen kauppatieteilijänkin silmissä aivan unelmatyöpaikka. Asun vieläpä täällä Etelä-Oulussa, joten myös logistisesti paikka olisi aivan nappivalinta. Oulun alueella on kyllä ainakin omalla alallani hävettävän vähän tarjolla töitä, ja kun nimenomaan tänne opintojen päätyttyä tahtoisin jäädä, on dilemma melkoinen. Tsemppiä kuitenkin teikäläisen työnhakuun!

    • Oulussa ICT-alalla työpaikkoja on sentään tarjolla jonkun verran, mutta hakijoitakin on paljon eikä pelkästään kaikkien viimeaikaisten irtisanomisien takia. Mulla on sama dilemma kuin sulla: etelässä riittäisi kyllä töitä, mutten haluaisi lähtä sinne kovin mielelläni.

      Toivottavasti sinullakin tärppää työnhaku! Polarin paikka taitaa olla tosin varattu jo mulle ;))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *