Vitamiinilähetys

Kävin tänään postissa noutamassa vitamiineja sisältävän paketin, niin kuin olen tehnyt säännöllisesti parin kuukauden välein jo muutaman vuoden ajan.

Pienehkö paketti saapui tänne kylmään ja sateiseen Pohjolaan tuhansien kilometrien päästä, Atlantin toiselta puolelta asti. Pitkällä ja 10-11 päivää kestäneellä matkalla pakettia on käpistellyt varmasti käsipari jos toinenkin.

Lähettäjänä oli tuttuun tapaan tunnettu, Kaliforniassa päämajaansa pitävä yritys, iHerb, josta olen ostanut kaikki käyttämäni vitamiinit, kivennäisaineet ja kalaöljyt jo muutaman vuoden ajan.

Tällä kertaa paketista löytyi D-vitamiinia ja multivitamiinia:

Kova iHerb-innostukseni on tarttunut myös helluun, joka on tilaillut Amerikasta luonnonkosmetikkaa ja Method-siivousaineita. Tähän tilaukseen hellu osallistui jojobaöljyn ja imeskeltävän D-vitamiinin muodossa.

IHerb muistaa uskollista asiakastaan usein jollain pienellä yllätyslahjalla. Tässä tilauksessa se oli tuollainen pyykkipoikaa muistuttava kummallinen klipsu (yo. kuvassa).

Viimeksi tilasin iHerbistä kalaöljykapseleita, magnesiumia ja B6-vitamiinia:

Tilausyllätyksenä oli sillä kertaa kirjanmerkki ja ilmaisena kertaluonteisena kylkiäisenä kierrätysmateriaaleista tehty ostoskassi.

Olen saanut myös muun muassa kosketusnäyttökyniä, mittanauhan, viivoittimen, kynänteroittimen ja pilleridosetteja. Olen tainnut tilata Jenkeistä vitamiineja useammankin kerran..

Miksi iHerb?

Jättimäinen valikoima on yksi iHerbin suurimmista vahvuuksista. Luonnonkosmetiikka, luomutuotteet, vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit ovat vahvasti edustettuina iHerbin nettikaupassa. IHerbissä on ylipäätään paljon sellaisia tuotteita, joita ei ole saatavilla Suomesta. Olenkin aikoinaan selaillut tuntikausia iHerbin nettikauppaa ja ihmetellyt, mitä kaikkea hyödyllistä ja hyödytöntä sieltä löytyy. Toimituskin on nopea (~10 päivää) ja edullinen (4$ 1800 grammaan asti).

Sitten se tärkein: iHerbin myymät tuotteet ovat paljon edullisempia kuin Suomessa – eihän niitä muuten kannattaisi tilata toiselta puolen palloa.

Esimerkiksi 360:n kappaleen ja 125:n mikrogramman D-vitamiinipurkki maksaa iHerbissä kymmenen euroa, kun samanvahvuinen, mutta vain 300:n pillerin D-vitamiinipurkki maksaa Suomessa 17-20 euroa. Äkäiset D-vitskut yli saa siis yli vuodeksi ainoastaan kympillä, kun aurinkoisilla ilmoilla niitä ei tarvitse ottaa.

Viidensadan kalaöljykapselin purnukka maksaa iHerbissä 17.5 euroa, kun sama pönttö maksaa eräässä suomalaisessa kaupassa ~35 euroa. Puolet edullisempaa kuin koto-Suomessa!

Maailman parasta suklaata iHerbistä!

Tilaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Joissakin tuotteissa on ainesosia, jotka luokitellaan Suomessa lääkkeeksi. Ennen tilaamista tuotteen nettikaupassa mainittua sisältöä kannattaa mallata Fimean lääkeluetteloon. Jos jokin tuotteen aineosista on listattu, on tilaus syytä jättää tekemättä. Muuten voit saada sakot lääkerikoksesta. En vastaa seurauksista, jos innostut nyt tilaamaan iHerbistä kiellettyjä ainesosia sisältäviä tuotteita ja saat parin viikon päästä kutsun kuulusteluihin.

Tilauksen suuruuteenkin pitää kiinnittää huomiota.

Jos tilauksen summa ylittää tietyn rahasumman, tulli saattaa periä sinulta veroa tilauksestasi. Vitamiineja tilattaessa raja on 35 euroa. Kosmetiikkaa tilattaessa raja on pienempi, koska kosmetiikan ALV (24%) on isompi kuin lisäravinteiden (14%).

Tulli ei peri ALV:tä, jos veroa kertyy alle viisi euroa, joten 35 euroa on turvallinen raja lisäravinteille (35e* 0.14 = 4.9e). Vuosi sitten minulle sattui kuitenkin työtapaturma, minkä seurauksena luovutin Suomen valtiolle hieman yli viisi euroa (vero)rahaa. Muuten olen kuitenkin ”kiertänyt veroja”.

Ihqn suklaalevyn sisältö

Jotkut iHerbiä mainostavat henkilöt tulvauttavat iHerb-tekstinsä alennuskoodilla, jota käyttämällä uusi asiakas saa 5-10 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestaan. Tilauskoodin haltija saa puolestaan pienen komission henkilön siitä ja kaikista mahdollisista tulevista ostoista.

Minä en aio ryhtyä tähän alennuskoodirumbaan, vaikka toki muistan ulkoa oman alennuskoodini. Uudet asiakkaat voivat kuitenkin käyttää iHerbin omaa koodia ”WOW123”, jolla saa alennusta ensimmäisestä tilauksesta ja joka ei ohjaa komissiota kenenkään koodin tuputtajan taskuun.

Vaikka en aiokaan tässä blogissani kertoa varmaankaan ikinä, minkä yrityksen myymiä lisäravinteita käytän, teen iHerbin kohdalla mielelläni poikkeuksen. Teen tämän huolimatta siitä, että en hyödy tästä mainostamisesta millään tavalla. Voinkin vilpittömästi suositella iHerbiä jokaiselle ihmiselle, joka haluaa käyttää vitamiiniostoksiinsa vähemmän rahaa.

Proteiinijauhojen ja erikoistuotteiden (kreatiini yms.) lähdettäni en edelleenkään aio paljastaa. IHerbistä en niitä kuitenkaan osta.

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *