#Dieetti2015 viikko 8: grillikauden avajaiset

Dieettiä on näköjään ollut takana jo pari kuukautta, eikä oloni ole ollut sen kummempi kuin plussakaloreillakaan.

Perinteiseen tapaan tässä yhteenvedossa tarkastellaan treenejä, kehonkoostumusta ja safkailuja. Lisäksi esittelyssä on bonusasiaa.

Treenit

Treenit ovat kulkeneet mainiosti. Dieetin ainoat huomaamani vaikutukset ovat olleet vaatimattomampi pumppi ja hidastunut progressio, jotka ovat molemmat toki oikeastaan väistämättömiä. BFR-treenillä pumppi on edelleenkin kova, mutta olen huomannut senkin vähentyneen dieetin johdosta.

Jalkatreeneissä harjoittelin kyykkäämistä AdiPowerit jalassa, ja tekeminen alkaa yleisesti ottaen tuntua treeni treeniltä paremmalta. Etureidessäni ei ollut enää kummallisia tykytyksiä, paitsi perjantain treenin jälkeen, jolloin pelkäsin reväyttäneeni jalkani uudestaan. Pitämällä jalkaa koholla sain kuitenkin kummalliset tuntemukset loppumaan jo saman illan aikana.

Usein lihasrevähdyksen jälkeen lihakseen saattaa jäädä ”kuoppa”, joka on nähtävissä lihaksen paranemisen jälkeen. Onneksi minun kohdallani vamma oli sen verran lievä, että kinttuani ei tunnista ulkoisesti joskus revähtäneeksi jalaksi.

Voin todeta, että vammani on jo täysin parantunut, kun olen päässyt jo hyvin lähelle entisiä jalkatreenien sarjapainojani. Siitä olen erittäin iloinen, että otin jalkatreenien kovuuden kanssa rauhallisesti, parantelin sitä huolellisesti ja annoin lisäksi vamman parantua kunnolla. Nuoruuden innossa olisin kumminkin rikkonut jalkani uudemman kerran.

Kehonkoostumuksen liikkeet

Viime viikolla en sählännyt painon merkkailujen kanssa. Tämä viikko startattiin keskiarvopainon puolesta 260 grammaa kevyempänä verrattuna toissa viikkoon.

Maanantaina oli kuvien ottamisen vuoro:

Seuraavassa postauksessa voisin laittaa vierekkäin lähtökunto- ja nykyisiä kuvia, jotta pääsen itsekin perille siitä, olenko saanut rasvapainoa pudotettua vielä ollenkaan.

Uteliaat ihmiset

Parin viime viikon aikana törmäsin erittäin hauskaan ilmiöön, josta haluan mainita. Blogissani rikkoutui eräänä maanantaina samanaikaisten kävijöiden ennätys. En edes julkaissut postausta sinä päivänä, joten asia oli entistä kummallisempi. Edes yhden päivän kävijäennätyksen aikana (lukema väliltä 2000-10000) ei päästy samoihin lukemiin.

105 samanaikaista kävijää

Olin aluksi aivan ihmeissäni, mistä älytön kävijäpiikki johtui. TV-ohjelmatietoja katseltuani palaset alkoivat kuitenkin loksahdella kohdalleen.

Nelosella ja LIV:llä pyörivässä Kaisa ja luksuskodit -sarjan ensimmäisessä jaksossa esiteltiin Rukalla sijaitseva tunturihuvila, jonka omistaa Oulun seudulla asuva Antti Jurvansuu. Ohjelman aikana ihmiset alkoivat googlettaa useimmille ennestään tuntemattoman Jurvansuun nimeä ja toisaalta hänen tulojensa määrää. Jotkut heistä päätyivät lukemaan Figure Fitclub -postaustani, jossa mainitsen pari kertaa Figure Fitclubin nokkamiehen eli Jurvansuun nimen.

Sama kävijäryntäys toistui aina ohjelman uusintojen aikaan, mutta ei kuitenkaan samassa mittakaavassa. Ainoa järkevä selitys tälle ilmiölle on se, että kylläpä ihmiset ovat sitten uteliaita =)

Ruokailut

Toissa viikolla vietettiin pääsiäistä, mikä ei vaikuttanut dieettini oikeastaan mitenkään. Söin viikolla aivan normaalisti, mutta toki dieetin asettamien raamien rajoissa.

Sunnuntaina oli niin hyvä ja aurinkoinen sää, että päätimme avata grillikauden tälle vuodelle. Lyhyen kävelylenkin jälkeen paistoimme parvekkeella makkaraa sähkögrillillä:

Makkaran kaveriksi piti saada raikasta salaattia ja tietysti sinappia ja ketsuppia:

Makkara-ateria

Makkarassa on niin paljon rasvaa (26g / 100g), että jouduin tällä kertaa tyytymään puolikkaaseen. Syömällä kokonaisen makkaran päivän makroravinnetavoitteeni olisivat ylittyneet rasvan osalta. Pidän kuitenkin toimintaani voittona, sillä edellisellä dieetillä en olisi varmaankaan suostunut syömään puolikastakaan makkaraa, koska ”Se ei olisi ollut päivän ohjelmassa”. Nyt sain pidettyä makroravinteet tavoitteiden sisällä ja sain silti syötyä ruokaa, jota minulla teki mieli.

Pääsiäisen kunniaksi söin pieniä määriä suklaata, mitä tosin teen muutenkin jatkuvalla syötöllä. Suklaa on vaan niin hyvää! Pääsiäisen teeman mukaisesti söin lisäksi reippaasti mämmiä. Syön mämmin kuitenkin rumista astioista, että mämmikuvia en kehtaa julkaista täällä blogissa. Syömäni älyttömät kuitumäärät ovat osittain mämmin ansiota, sillä tämä mainio herkku sisältää kahdeksan prosenttia kuitua. Korkeiden kuitumäärien ansiosta en ole kokenut olevani sietämättömän nälkäinen, joten dieettini on sujunut sikäli erittäin mallikkaasti ja vaivattomasti.

Makroravinnelistasta sen sijaan irtoaa aina kuva, vaikka lauantain makrot olen unohtanut merkata muistiin parina aikaisempanakin viikkona. Lauantai taisi olla päivä, jolloin kävin hellun kanssa mummoni luona syömässä jauheliha-makaronikeittoa, mämmiä ja rahkapiirakkaa. Päivän makrot olivat muistaakseni silti tavoitteiden sisällä, mikäli arvioin aterioiden ravintosisällön oikein.

Yhteenveto

Tälle viikolle en tehnyt muutoksia dieettiini, koska kropan reagointia on hyvä odotella enemmän kuin viikon verran.

Muuten tämä viikko oli hieman spesiaalimpi kuin aiemmat, mutta kuten aina, kerron tästä asiasta vasta seuraavassa yhteenvedossa.

#Dieetti2015 viikko 9: dieettitauko ja sen hyödyt

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *