Ruokapäiväkirja-analyysi

Ruokapäiväkirja-analyysi

Jos haluat parantaa syömistäsi ja sitä kautta esimerkiksi suorituskykyäsi ja palautumistasi, mutta et tiedä, mistä lähteä liikkeelle, ruokapäiväkirja-analyysi on sinua varten tehty palvelu!

Ruokapäiväkirja-analyysissa saat minulta asiantuntevaa, objektiivista ja konkreettista palautetta nykyisestä ravitsemustilanteestasi ja siitä, tukevatko nykyiset syömisesi tavoitteitasi.

Ruokapäiväkirja-analyysi maksaa 49 euroa. Toisesta kerrasta lähtien analyysi maksaa 39 euroa. Laskutus tapahtuu sähköpostiin lähetettävän pdf-tiedoston muodossa.

Ruokapäiväkirja-analyysi lyhyesti

Ruokapäiväkirjan täyttäminen on mahdollista hoitaa myös omatoimisesti. Jos seuraat alla olevia ohjeita, sinun ei siis ole välttämätöntä ottaa minuun ensin yhteyttä.

  1. Lataa ensin ruokapäiväkirjan täyttöohje tästä linkistä. Lue sen jälkeen täyttöohjeet erittäin huolellisesti.
  2. Tutustu myös esimerkkipäivään, jonka voit ladata tästä linkistä. Mikäli et ymmärtänyt ohjeistuksesta ja esimerkkipäivästä jotakin kohtaa, lue yhteydenotosta lisää tämän sivun lopusta ja lähetä minulle viestiä, niin autan sinut alkuun.
  3. Lataa vielä ruokapäiväkirjapohjia tästä linkistä, ja tulosta niitä yksi tai useampi kappale. Mikäli sinulla ei ole mahdollista tulostaa papereita tai haluat hoitaa homman muuten vain sähköisesti, lähetä minulle viestiä. Silloin saat minulta Google Drive tai OneDrive -linkin, jonka takaa löytyvään pohjaan voit käydä täyttämässä ruokapäiväkirjan esimerkiksi puhelimellasi. Huomaa, että Google Driven käyttö vaatii Google-tilin ja OneDriven käyttö Microsoft-tilin.
  4. Pidä ruokapäiväkirjaa n. 5 päivää ohjeiden ja esimerkkipäivän mukaisesti. Mukana olisi hyvä olla myös viikonlopun päiviä, eli esimerkiksi maanantai–keskiviikko ja lauantai–sunnuntai ovat hyvä lähtökohta analyysin päiviksi.
  5. Kun olet täyttänyt ruokapäiväkirjan loppuun, ota täytetyistä pohjista selkeät kuvat puhelimella ja lähetä ne minulle analysoitavaksi sähköpostilla. Kerro viestissä myös itsestäsi ja elämäntilanteestasi, lajistasi, tavoitteistasi ynnä muusta. Mitä kattavammin kerrot, sen parempi. Kerro myös, onko olemassa jokin tietty syy, miksi haluat ruokapäiväkirjasi analysoitavaksi. Vastaan viestiisi mahdollisimman pian, ja kysyn tarvittaessa lisäkysymyksiä.

Lähetettyäsi ruokapäiväkirjasi minulle analysoitavaksi varaudu odottamaan palautetta 2–4 päivää, sillä tutustun ruokapäiväkirjaasi erittäin huolellisesti ja useasta näkökulmasta. Ruokapäiväkirjan analysoiminen kestää useamman tunnin, ja koska minulla on myös muita töitä, yllä mainittu viive palautteen antamisessa on perusteltu.

Saat ruokapäiväkirja-analyysin aina kirjallisessa muodossa, koska esimerkiksi puhelimessa annettu ohjeistus ei jää välttämättä kovin helposti mieleen. Palaute on pituudeltaan noin 2–3 A4:sta, ja siinä käsitellään useita asioita, kuten ravintoaineiden saantia, ruokailujen rytmittämistä ja energiansaantia.

Ennen kaikkea palaute sisältää konkreettisia esimerkkejä siitä, miten voit näkemykseni mukaan parantaa nykyistä ruokavaliotasi. Kerron esimerkiksi, mitä tai minkä tyyppisiä ruokia kannattaisi syödä enemmän ja minkä tyyppisiä ruokia vähemmän. Valmista ruokavaliopohjaa en kuitenkaan sinulle kirjoita, eli palaute sisältää enemmänkin suosituksia siitä, miten ruokavaliota kannattaisi lähteä parantamaan.

Yhteydenotto

Mikäli sinulla on kysyttävää ruokapäiväkirja-analyysiin liittyen, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@haataja.eu, teksti- tai WhatsApp-viesti numeroon 040 3645182 (voit myös käyttää tätä linkkiä) tai käytä alla olevaa yhteydenottolomaketta.