Olli Haataja

Olen 29-vuotias Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden opiskelija, yrittäjä ja toinen Otavan kustantaman Satokauden smoothiet -tietokirjan kirjoittajista. Harrastuksen ja osin työnkin puolesta olen kiinnostunut voimaharjoitteluun, (urheilu)ravitsemukseen, laihduttamiseen ja terveyteen liittyvistä aiheista. Luen viikoittain näihin aiheisiin liittyvää tieteellistä kirjallisuutta pysyäkseni niistä ajan tasalla. Mikäli sinäkin olet kiinnostunut näistä aiheista, tunnet olosi kotoisaksi lukiessasi tätä blogia, sillä kirjoitan näistä aiheista suurimman osan ajasta.  
Olli Haataja

Minulle tieteen merkitys on erittäin merkittävä, ja kirjoittamani tekstit perustuvatkin pitkälti tieteelliseen näyttöön. Olen viettäyt käsittelemieni aiheiden parissa tuhansia tunteja aikaa, jotta voisin tarjota sinulle tiedettä ja käytäntöä yhdisteleviä vinkkejä. Tavoitteenani on, että kirjoituksieni seurauksena saat parempaa tietoa siitä, miten treenaat ja syöt paremmin sekä miten saat poltettua rasvaa, kasvatettua lihasta ja tarkasteltua internetissä liikkuvaa tietoa kriittisesti.

Aikaisempaa urheilutaustaa minulla on pesäpallon ja salibandyn parista. Kuntosaliharjoittelun aloitin ylipainoisena ja huonokuntoisena pitkän urheilutauon jälkeen helmikuussa 2010, jääden siihen heti koukkuun. Kiinnostuttuani kuntosaliharjoittelun ja ravitsemuksen tieteellisestä puolesta perustin blogini tammikuussa 2014. Ensimmäiset kuntosalitreenivuoteni keskityin lihasmassahakuiseen treenaamiseen, mutta nyttemmin voimanosto on vienyt minut mennessään. Tämänhetkiset, salilla noin 75-kiloisena tekemäni ennätykset ovat 190kg (kyykky), 120kg (penkkipunnerrus) ja 217,5kg (maastaveto).

Seuraa blogiani ja minua

Vanhoja kirjoituksiani pääset lukemaan usealla eri tavalla, eli muun muassa klikkaamalla eri aiheita käsitteleviä kategorioita, kuten ravitsemustatreenaamista, lisäravinteita ja laihduttamista. Olen myös kirjoittanut vieraskirjoituksia, esimerkiksi kyykkäämisestä Juha Hulmin eli Lihastohtorin blogiin. Huomaathan kuitenkin, että yli ½ vuotta vanhat kirjoitukseni saattavat sisältää jo vanhentunutta tietoa tai sisältöä, josta en ole enää samaa mieltä kuin ennen.

Jotta saisit tiedon uusista blogikirjoituksistani, se onnistuu esimerkiksi

  • tykkäämällä blogini Facebook-sivusta
    • valitse seuraamisvaihtoehdoksi ”Katso ensin”, niin uudet julkaisuni näkyvät ensimmäisenä uutisvirrassa
  • tilaamalla blogini RSS-syöte
  • liittymällä sähköpostilistalleni
    • tilattuasi saat viestin, jossa olevaa linkkiä tulee klikata tilauksen vahvistamiseksi. Jos et saanut viestiä, tarkista roskapostikansio.
  • seuraamalla minua Twitterissä
  • seuraamalla minua Instagramissa tai
  • liittymällä blogin lukijaksi Bloglovinissa

Minulla on myös Periscope– ja Snapchat-tilit. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan myös toista blogiani, Yhteishyvässä julkaistavaa Kunnon sesonkia -blogia, jossa julkaisen blogitekstin kahdesti kuukaudessa.

Yhteydenotot

Mikäli olet kiinnostunut tekemään yhteistyötä kanssani, haluat antaa palautetta kirjoituksistani tai haluat kysyä minulta lyhyitä kysymyksiä, voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen info (at) haataja.euJos sinua kiinnostaa valmennusyhteistyö esimerkiksi ravintoasioiden, treeniohjelman tai suoritustekniikoiden merkeissä, en voi tehdä sitä valitettavasti ilmaiseksi. Ota yhteyttä, niin mietitään sinun tilanteeseesi paras ratkaisu.

Sähköpostin lisäksi voit ottaa halutessasi minuun yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä minulle yksityisviestin Facebookissa.