Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

#Dieetti2015 viikko 7: lyhyestä virsi kaunis

Seuraavasta postauksestani on tulossa taas vaihteeksi aika pitkä (tällä hetkellä pituus on noin 3000 sanaa). Julkaisen pidemmän postauksen huomenna, jos tekstini on itseäni tyydyttävässä kunnossa. Hoidetaan kuitenkin ensin dieettiyhteenvedon kirjoittaminen alta pois. Tasapainon ylläpitämiseksi pidetään tämä yhteenveto lyhyen ytimekkäänä.

Treenit & kehonkoostumuksen liikkeet

Treenit ovat olleet viikosta toiseen hyvää tekemistä. Joissakin harjoitteissa sarjapainot ovat pysyneet samoina, mutta joissakin harjoitteissa olen taas saanut kehitystä aikaiseksi. Esimerkiksi alaviistokäsipainopenkissä sain tehtyä kahdessa sarjassa 5+5 toistoa 45 kilon käsipainoilla, kun aikaisemmin olin saanut 5+4 toistoa aikaiseksi neljä tai viisi viikkoa putkeen. Toivottavaa olisi, että seuraavalla plussakalorikaudella pääsen progression ansiosta tekemään samoja toistomääriä 50 kilon käsipainoilla. Jalkatreeneissä olen saanut kovennettua treenejä asteittain ja lähestyn jo mukavalla tahdilla sarjapainoja, joiden kanssa olin tekemisissä ennen pientä revähdystäni.

Edellisessä yhteenvedossa sanoin, että testaan rasvaprosentin mittaamista ihopoimupihteillä. Tämä toimenpide jäi tekemättä, sillä rasvaprosentin tarkkailu epätarkalla menetelmällä ei ole ykkösprioriteettini, vaan lähinnä suorituskyvyn ylläpitämisestä huolehtiminen ja maltillinen kiristely. Mittailen rasvaprosenttia pihteillä huomenna tai maanantaina, jos innostusta löytyy.

Tein Excelin kanssa pienen sähläyksen painon tilastoinnin kanssa, joten päivien yksittäiset lukemat jäivät tällä kertaa pimentoon. Keskiarvopainon sain kuitenkin muistiin: 74.66 kilon keskiarvopaino on 270 grammaa vähemmän kuin toissa viikon keskiarvopainoni (74.93 kg). Painonpudotustahtini on kuitenkin ollut kaksi viikkoa peräjälkeen alle 0.5 prosenttia elopainostani eli alle 370 grammaa. En ajatellut olla dieetillä montaa kuukautta putkeen, joten tälle viikolle oli syytä tehdä korjausliikkeitä sopivan pudotustahdin ylläpitämiseksi. Edistyskuvia otetaan seuraavan kerran maanantaina.

Ruokailut

Alkuviikosta syötiin riisipuuroa. Kyseessä taisi olla maanantain poikkeuspäivä.

Riisipuuroa

Keskiviikkona nauratti Hullujen Päivien urheiluosaston tarjonta. Itse tavaratalosta ei tarttunut tällä kertaa mukaan kuin ruokaostoksia.

Hullut Päivät

Sunnuntaina jaettiin ilmaisia jäätelöitä keskustassa sijaitsevan kioskin edessä. Olin paikalla:

Kingis Sandwich minttu

Viikon makrot ovat yhteenvetona tässä alla. Lauantaina sattui taas pieni lapsus eli unohdin merkata makrot ylös. En kuitenkaan liiemmin stressaa tästä asiasta, koska en tee kyseistä tilastointia itseäni varten vaan lähinnä näiden yhteenvetojen vuoksi.

Makrot viikko7

Yhteenveto

Tälle viikolle nipsaisin ruokavaliostani pois kymmenen grammaa hiilihydraatteja, eli päivittäinen määrä putoaa 425:een, haarukan ollessa 415-435 grammaa. Tässähän aletaan kohta olla VHH-dieetillä.

Seuraavaksi harkinnassani on aerobisen mukaan ottaminen treeniohjelmaan, koska jostain syystä minua houkuttelee ajatus aerobisen tekemisestä kävelylenkkien tai salilla tehtyjen aerobisten treenien muodossa.

Viime kuu oli muuten blogini kävijämäärien suhteen ennätyskuukausi. Tarkoista kävijämääristä en halua puhua, mutta viime kuussa kuussa oli suurin piirtein yhtä paljon kävijöitä kuin vuoden 2014 tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko-, kesä-, heinä- ja elokuissa yhteensä.

Yksi kävijöistä jäi erityisesti mieleeni:

Lihastohtori
Lihastohtori

Nöyräksihän tämä vetää.

#Dieetti2015 viikko 8: grillikauden avajaiset

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *