Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!
HighBaller hierontalaite kansikuva

Laadukas HighBaller on ykköshierontalaite jumiselle selälle

* Kaupallinen yhteistyö: HighBaller on saatu Primemovement.fi:ltä *

P itkäaikainen yhteistyökumppanini Primemovement on myynyt jo vuosia laadukkaita lihashuolto- ja treenivälineitä, joista testiini on päätynyt muun muassa erittäin pätevä HighRoller-putkirulla. Niinpä olin innoissani, kun Primemovementilta ehdotettiin, että seuraava testiini tuleva tuote voisi olla HighBaller.

Kuten monet arvaavat jo nimestä, HighBaller on suomalaisen, nimikkotuotteestaan tunnetun HighRollerin kehittämä lihashuoltotuote. Se julkaistiin viime vuonna suursuosion saaneen Kickstarter-joukkorahoituskampanjan siivittämänä.

Muistan katselleeni jo Kickstarter-kampanjan aikoihin, että näyttääpäs tuo HighBaller melko pätevältä, mutta pääsin kokeilemaan sitä vasta viime Primemovementin ansiosta viime vuonna, kesähelteiden aikoihin. Odotin tuotteen testaamista innolla, sillä minulla oli jo ennestään käytössä HighBallerin riisuttu versio eli perinteinen hierontapallo, jota olin käyttänyt aika ajoin jumittuvan selkäni hieromiseen.

Myyntipakkauksen mukana tulee HighBallerin lisäksi käyttöohjeet ja triggerpistekartta, jota voi käyttää hierottavien kohteiden paikantamisessa. Tuote on pakkauksessa toimintakunnossa, joten HighBallerin käyttö voidaan aloittaa vaikka heti.

HighBaller tuplapallo myyntipakkaus
Myyntipakkaus, triggerpistekartta ja itse HighBaller

Ominaisuuksiltaan HighBaller muistuttaa hierontapalloja tai niin sanottuja tuplapalloja, joita on perinteisesti käytetty ainakin selän hierontaan. Hierontapalloihin verrattuina HighBallerissa on kuitenkin useita erilaisia parannuksia.

Ensimmäinen parannus on se, että ontot, kovasta muovista valmistetut pallot ovat kiinni niin sanotuissa pylkissä, joiden päässä on muoviset putket. Pohjalevyyn kiinnitettävien pylkkien ansiosta pallot ovat kohotettuna ja pyörivät hierottaessa paikallaan, mistä tuotteen nimikin kaiketi tulee.

Pohjalevyn alapuoli eli lattiaa vasten tuleva osa on puolestaan nihkeää, kumimaista materiaalia. Tästä on apua hierottaessa, kun teline ja siten pallot eivät pyöri karkuun lihaksien alta.

HighBallerin pohja on kumimaista materiaalia.

Toinen ero on siinä, että hierontapallot ovat paikallaan hieman viistossa kulmassa, mikä auttaa saamaan hieman paremman hieromistuntuman. Tästä on apua etenkin pohkeita hierottaessa.

Kolmas erikoisuus on tuotteen säätömahdollisuus: pylkkiä on mahdollista liikuttaa sivuttaissuunnassa siten, että ne lukitaan muovitikuilla paikalleen yhteen viidestä mahdollisesta asennosta.

HighBaller säädöt
HighBallerin pallojen leveyttä voi säätää laitteen muovitikuilla.

Kapeimmillaan eli säädöissä 1–1 pallojen väli on vain 1,5 senttiä, kun taas tikkujen ollessa kohdissa 5-5 eli leveimmillään niiden välissä on noin 10½ senttiä ilmaa. Säädöt mahdollistavat useampien lihaksen tehokkaan hieromisen, sillä kapea asento sopii paremmin esimerkiksi pohkeiden ja leveä asento etureisien hierontaan. Siten HighBaller on monipuolisempi kuin yksittäinen hierontapallo tai tuplapallot.

Ilahduttavasti suomalaista tekoa oleva tuote vaikuttaa laadukkaasti valmistetulta ja se kestää valmistajan mukaan painoa aina 120 kiloon asti. En ihmettelekään, että tuotteelle on luvattu reipas 1 vuoden takuu.

HighBallerin käyttö

Olen kerryttänyt HighBallerin käytöstä noin viiden kuukauden verran kokemuksia. Kokemusteni perusteella on helppo todeta, HighBalleria voi käyttää muuhunkin kuin pelkästään selän hieromiseen. Sanoisin kuitenkin, että selän hieronnan lisäksi HighBallerin käyttö onnistuu pohkeiden ja kyynärvarsien hierontaan.

Yleisin käyttökohteeni HighBallerille on ollut selkä, jota hieron vaihtelevasti eri puolilta. Säätömahdollisuuksista on ollut suurta apua hierottaessa jotakin tiettyä kohtaa: kapeahkoa asentoa olen käyttänyt selkärangan ympäristön ja niskan hierontaan. Leveämpiä hieronta-asentoja olen vastaavasti käyttänyt hyvällä menestyksellä hartioiden ja lapaluiden seutuvien hierontaan. Selän hierontaan HighBaller on vuosien saatossa muodostuneen itsehierontakokemukseni perusteella paras lihashuoltolaite, jota olen käyttänyt.

Selän hieronta HighBallerilla

HighBaller on pohkeiden (ja myös säärien) hieronnassa mielestäni niin ikään kirkkaasti parempi kuin yksikään muu kokeilemani hierontapalloviritys tai edes putkirulla.

Kovilla hierontapalloilla saisi pohkeita hierottaessa aikaiseksi sopivan paineen, mutta vapaana pyörivää palloa olisi vaikea pitää sopivassa kohdassa. Vastaavasti putkirullalla pohkeiden itsehieronta onnistuu kohtalaisesti, mutta hieronnan teho on melko alhainen.

Pohkeiden hieronta.
Pohkeiden hierontaa

HighBallerilla tällaisia ongelmia ei ole. Kumipohjaisen telineen ansiosta laite ei liiku pois, mikä on ehdottomasti tuotteen parasta antia. Lisäksi tuote on sen verran matala (~ 10 cm) ja pallot kovia, että halutessaan pohkeille saa aikaiseksi hieman voimakkaamman käsittelyn. Liikuttamalla jalkaa saa haettua sopivan kulman ja asennon hierontaa varten. 

Myös kyynärvarsien hieronnassa HighBaller loistaa. Edellistä, 11 500 sanan syömishäiriöt kehonrakennuksessa ja fitnessissä -postausta kirjoittaessa kyynärvarteni menivät niin jumiin, että sormien koukistaminen ei tuntunut hirveän miellyttävältä. HighBallerin avulla sain kuitenkin nopeasti helpotusta pakottaviin kyynärvarsiini.

Kyynärvarsien hierontaa
Kyynärvarsien hierontaa

Uskoisin HighBallerista olevan apua muillekin paljon käsiään käyttäville, esimerkiksi näppäimistöä naputtaville tai hierojille. Toimistotyöläinen voi laittaa HighBallerinsa vaikka työpöydälle, jolloin sitä voi käyttää vaikka mikrotaukojen tai etäpalaverin aikana. 

Trigerpistekartan käyttö on jäänyt kohdallani vähemmälle, mutta ei se ole ainakaan huono lisä HighBallerin oheen. Kun en ole fysioterapeutti saati hieroja, en ymmärrä triggerpisteistä oikein mitään. Triggerpisteiden sanotaan kuitenkin olevan kehon kohtia, joissa on lihasjumi ja lähtee johonkin suuntaan säteilevää kipua.

Valmistajan mukaan triggerpistekartan idea piilee siinä, että siitä voi katsoa, missä jokin yleinen juminen kohta on ja mihin se säteilee.

HighBaller triggerpiste
HighBallerin mukana tulee triggerpistekartta

Tuntiessaan säteilevää kipua voi käyttää HighBallerin mukana tulevaa triggerpistekarttaa paikantaakseen sen kehon kohdan, jonka päälle pallo tai pallot tulee asettaa. Kun palloa pitää palloa paikallaan paikannetun triggerpisteen kohdalla ja kohdistaa siihen jonkin verran painetta, triggerpisteen pitäisi ”laueta” ennemmin tai myöhemmin ja olon helpottua.

Joka tapauksessa selän, pohkeiden ja kyynärvarsien lisäksi olen käyttänyt HighBalleria esimerkiksi pakaroiden hierontaan. Huonoa sanottavaa HighBallerista minulla ei oikeastaan ole, sillä minulla on sen käytöstä pelkästään hyviä kokemuksia.

HighBaller – yhteenveto ja alennuskoodi

Vuosien saatossa minulle on kertynyt aimo kasa erilaisia lihashuoltotuotteita. Osa nykyisistä hierontavälineistäni on kuitenkin jäänyt nykyään hyvin vähälle käytölle, sillä yhdistelmällä HighRoller-putkirulla + HighBaller-tuplapallolaite pääsee itsehieronnan osalta hyvin pitkälle.

HighRoller-putkirulla ja HighBaller
HighRoller ja HighBaller

”Rolleri” ja ”Balleri” täydentävät toisiaan niin hyvin, että muille lihashuoltotuotteille ei ole ollut enää oikeastaan tarvetta. Tietysti ainakin joskus kannattaisi käydä laitteen sijaan ihan ihmisen hierottavana (ja tarvittaessa fysioterapeutin luona selvittämässä lihasjumien syitä).

Tuttuun tapaan HighBallerinkin kohdalla voi hyödyntää jo vuosia blogini lukijoilleni saatavilla ollutta alennuskoodia (alennuskoodi ei ole enää käytössä).

Vaikka HighBallerin hinta on suurempi kuin yksittäisten hierontapallojen tai tuplapalloviritelmien, on se laatunsa, kotimaisuutensa ja käyttömukavuutensa ansiosta huomattavasti mukavampi käyttää. Tällaista tuotetta uskaltaa suositella mielellään!

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *