Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Eristetty ruoka – videolog jakso 4

Yksittäisiä ruokia tai ruoka-aineita, esimerkiksi pitsaa tai viineriä, ei voida käsitellä irrallaan kontekstista eli kaikista niistä ruoista, joita ihmisen ruokavalio sisältää. Tämän viisauden minulle on opettanut Alan Aragon.

Esimerkiksi paljon sokeria sisältävät tuotteet ovat varmasti haitallisia, jos ruokavalio koostuu pelkästään tällaisista tuotteista. Tilanne ei kuitenkaan ole tämä 99,9:llä prosentilla ihmisistä. Ihmisen ruokavalio ei äärimmäisiä tapauksia lukuun ottamatta ole yhtä kuin viinerit, pakastepitsat tai hampurilaiset.

Ihmiset eivät syö pelkästään muista ruoista irrallaan olevia ruokia eli eristettyjä ruokia (keksin termin itse).Niinpä neljäs videologini on omistettu näille eristetyille ruoille.

Ihmisen ruokavalio on erilaisten ruokien muodostama kokonaisuus. Tällä kokonaisuudella on suuri merkitys ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Jos tämä kokonaisuus on kunnossa, ei yhdellä satunnaisella annoksella rasvaista, sokerista tai ravinneköyhää ruokaa ole mitään merkitystä kokonaisuuden tai terveyden kannalta.

Ruokien eristäminen on mielestäni erittäin huolestuttavaa toimintaa. Ruokavalioita tulisi sen sijaan pyrkiä tarkastelemaan kokonaisuutena:

Sieppaa
”Yksittäiset ruoka-aineet eivät heikennä tai edistä terveyttä, vaan ruokavalion kokonaisuus ratkaisee”. Kuunnelkaa edes valtion ravitsemusneuvottelukuntaa, jos ette minua.

Toivottavasti tämä tympeä ruokien eristäminen loppuu ja äkkiä.

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *