Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Hedelmät kuorineen – videolog jakso 1

Luin viime vuoden puolella eräästä terveyslehdestä jutun, jossa muistaakseni lehden toimituksen henkilöt söivät erilaisia hedelmiä kuorineen ja kertoivat kokemuksiaan.

Ajattelin juttua lukiessani, että onpas hurjaa touhua ja että en itse kyllä varmasti syö missään vaiheessa hedelmiä kuorineen. Mutta sitten ajattelin, että miksipä ei? Aikaisemmin olen syönyt kuorineen vain omenoita ja lehtijutun lukemisen jälkeen myös päärynöitä. Viikko sitten ajattelin laittaa itseni toden teolla likoon ja syödä viikon jokaisena päivänä jonkin hedelmän kuorineen. Otin syöntihetkeni nauhalle, ja ensimmäinen videologini on nyt valmis!

Hedelmät kuorineen — yhteenveto

Kaiken kaikkiaan kokeiluni oli äärimmäisen opettavainen ja aion syödä jatkossa varmasti enemmän hedelmiä kuorineen. En kokenut viikon aikana vatsa- tai muita vaivoja, joten ainakaan tällaisella yhden miehen otoksella kuorien syömisestä ei pitäisi seurata mitään ongelmia.

hedelmät kuorineen - greippi
Neljäs päivä ei ollut kaikista mukavin

Torjunta-aineiden käyttöä säädellään EU:ssa aika tarkkaan ja ruoka on yhä puhtaampaa torjunta-ainejäämistä. Myrkkyjä ei siis kannata pelätä, paitsi jos syötte superfoodeja kuten goji-marjoja 😉 (kts. linkki). Kunhan hedelmät huuhtelee kunnolla ja harjaa ne vaikka sillä kuuluisalla ”pottuharjalla” eli juuresharjalla, ei kuorien syöminen ole sen jälkeen kuin itsestä kiinni.

Muistakaa käyttää maalaisjärkeä, jos päätätte syödä hedelmät kuorineen. Minä jätin videolla syömättä kovimmat hedelmien osat kuten hedelmien ”päädyt” (anteeksi huono määritelmä) ja leikkasin joistakin hedelmistä huonon näköisiä kohtia pois.

Seuraavassa videologissa syödään sitten kuorineen vaikkapa ananas, kookospähkinä ja vesimeloni – tai sitten ei! 😀

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

2 Kommentit

  1. Tää oli kiva! 🙂 lisää videoita jatkossa.

    • Varmasti laitan lisää videoita jossain vaiheessa, kunhan keksin jonkun aiheen ensiksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *