Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Hyvät, pahat ja rumat ruoat – videolog jakso 2

Ensimmäisessä videologissa syötiin hedelmiä kuorineen. Tämänkertaisessa videologissa tarkastellaan ajattelutapaa, jossa ruoat jaetaan ”hyviin” ja ”pahoihin” ruokiin.

”Hyvien” ja ”pahojen ruokien” ajattelutavassa ainoat sallitut ruoat ovat tietysti ”hyviä” ruokia ja ”pahojen” ruokien syömistä vältellään niin paljon kuin suinkin pystytään. Mielestäni kyseinen ajattelu on hyvin mustavalkoista ja johtaa epäterveelliseen suhtautumiseen ruokaan ja ongelmiin. Esimerkiksi monet ”pahat” ruoat ovat henkilölle mieluisia, joten luokittelemalla joitakin ruokia ”pahoiksi” tehdään samalla itselle elämä hankalaksi. Tällöin ruokavaliota ei todennäköisesti pystytä noudattamaan jatkuvasti.

”Hyviä” ja ”pahoja” ruokia ei ole olemassakaan, mutta rumia ruokia sitä vastoin on. Tässä havainnollistava esimerkki rumasta ruoasta, joka näyttää siltä, kuin madot olisivat kerääntyneet raadon ympärille aterioimaan:

rumaasafkaa
Kananpoikaa raatopedillä

Rumien ruokien ainoa huono puoli on se, että ne voivat vaikuttaa negatiivisesti ruokahaluun. Mitään terveydelle haitallista vaikutusta rumilla ruoilla ei ole, jos syöminen vain pysyy kohtuuden rajoissa.

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille, koska hyviä viikkoja on ihan oikeasti olemassa! 🙂

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *