Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

#Dieetti2015 viikko 5: luokkakokouksessa

Dieettini viidennestä viikosta ei jäänyt älyttömästi kerrottavaa jälkipolville. Käydään kuitenkin viikon tapahtumat perinteiseen tapaan läpi!

Treenit

Treeneistä minulla ei ole sen kummempaa sanottavaa. Treenit kulkivat aivan hyvin, mutta etureisille tein vain BFR-treeniä aikaisemmin tapahtuneen loukkaantumiseni vuoksi. Perjantaihin mennessä jalkaani revähdyksen seurauksena tullut ”fritsu” oli jo niin haalea, että jalkaani joutui katsomaan läheltä ja pitkään vain nähdäkseen haalean jäljen.

Itse jalka alkoi tuntumaan jo paremmalta kuin toissa viikolla, mutta välillä sitä ”tykytteli” oudosti ikään kuin elohiirimäisesti etenkin etureisiä kuormittavien asioiden jälkeen. En osaa arvioida, mistä tämä johtui, mutta oletan sen olevan osa paranemisprosessia. Hoidollisia toimenpiteitä en viime viikolla juurikaan tehnyt poislukien satunnaiset jääpussi- tai kylmä suihku -sessiot ja venyttelyt.

BFR:ään liittyen olen huomannut, että näin dieetin tiimellyksessä verisuonet ovat alkaneet putkahdella pintaan levossa olon lisäksi myös treeneissä. ”Pumppi” on hieman heikentynyt hiilihydraattimäärien vähentämisen takia, mutta kiristyssiteiden kanssa treenatessa pumpin saaminen ei ole edelleenkään ongelma. Vai mitä sanotte alla olevasta kuvasta:

BFR-verisuonet näkkyy

Kehonkoostumuksen liikkeet

Painoni jatkoi viime viikolla laskuaan. Olin keskiarvopainon perusteella 270 grammaa kevyempi kuin toissa viikolla. Perjantaina en käynyt puntarilla, koska nukuin normaalia lyhemmät yöunet, mikä olisi kuitenkin vääristänyt hieman viikon keskiarvolukemia.

Painoviikko5

Ruokailut

Viime viikolla tuli taas syötyä kaikenlaista herkkua ja herkutonta.

Paula vanukas toffee

Lauantai oli erikoinen päivä, sillä kävin tällöin ulkona syömässä. Tämä menettely ei taida olla osa kovinkaan monen henkilön dieettiä, eikä se minunkaan kohdallani ole mitenkään kovin yleistä.

Olin lauantaina luokkakokouksessa, jossa menuna oli alkupalaksi lohikeittoa ja pääruoaksi nautaa, valkosipuliperunoita ja punasipulihyydykettä. Jälkiruoaksi tarjottiin suklaakakkua ja kahvia. Alkupalaa ja pääruokaa en kehdannut kuvata, mutta jälkkäristä näpsäisin salakavalasti kuvan maailman parhaalla matkapuhelimella.

Makasiinin suklaakakku

Luokkakokous sujui oikein mukavasti: oli hauska nähdä ala-asteella samalla luokalla olleita, joita näin viimeksi pahimmillaan 17 vuotta sitten. Illan aikana tuli naurettua enemmän kuin pitkään aikaan. Hienoa, että tällaisia tapahtumia jaksetaan järjestää!

Entinen dieettiminä olisi saattanut jättää väliin illan ruokailut, mutta nykyinen joustava dieetti -minä nautti hyvällä omatunnolla hyvästä seurasta, ruoasta ja yhdestä pienestä oluesta, jota muistelisin juoneeni edellisen kerran joskus viime vuoden puolella. Söin lauantaina normaalisti kolme ateriaa ja jätin makeat syömättä kotona. Yllä kuvailemani ateriat saattoivat tehdä hyvinkin lähelle sen 1200 kaloria, jonka verran jätin päivän saldon vajaaksi.

Huomasin viime viikolla, että olin unohtanut välillä merkitä ruokia käyttämääni IIFYM-taulukkoon. Samasta syystä söin maanantain poikkeuspäivänä noin 20 grammaa enemmän hiilihydraatteja kuin mitä oli tarkoitus. Jos IIFYM:stä haluaa hakea jotain huonoja puolia, tämä virheiden tekeminen seurannassa taitaa olla yksi niistä.

Välillä unohdin myös merkitä päivän makrot seurantaan, joten nämä päivät ovat taulukossa pelkkiä kysymysmerkkejä. Mitään erikoisempaa näinä päivinä ei kuitenkaan tapahtunut. Yhtä kaikki, dieettini näyttäisi alkavan vaikuttaa kykyyni ajatella kirkkaasti. Tälle viikolle olen yrittänyt skarpata.

Makrotviikko5

Yhteenveto

Koska aloin kolkutella painon puolesta jo 75 kilon rajapyykkiä, päätin nostaa tälle viikolle proteiinimääriä hieman ylöspäin eli viidellä grammallla. Olen laittanut päivittäiseksi proteiinitavoitteekseni tästä viikosta eteenpäin 165 grammaa vuorokaudessa, mikä tekee 75 kilon painolla päivittäiseksi määräksi sellaiset 2.2 grammaa.

Proteiinimääriä pudottaessani tein pienen vähennyksen syömiini hiilihydraatteihin eli 15 grammaa. Tästä viikosta lähtien syön siis vuorokaudessa 165 (155-175) grammaa proteiinia, 435 (425 – 445) grammaa hiilihydraatteja ja 65 (60-70) grammaa rasvaa. Nämä tavoitteet saavuttamalla kalorimäärät asettuvat automaattisesti kohdalleen.

#Dieetti2015 viikko 6: hankintojen viikko

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *