Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Huh hellettä!

Edellinen postaukseni terveellisestä ja edullisesta ruokavaliopohjasta rikkoi tämän blogin kävijäennätyksen. Olen sangen otettu saamastani huomiosta, kiitos!

Aika ironista sinänsä, että ensin kritisoin monessa postauksessa ruokavaliopohjien käyttöä ja sitten kun jaan sellaisen blogissani, kävijäennätys rikotaan. Tunnetaankohan minut tästä lähtien pihistelijä-Ollina?

Halusin osoittaa postauksellani, että terveellinen syöminen on mahdollista lompakon paksuudesta riippumatta. Erilaisilla (kalliilla) superfoodeilla lienee varmasti paikkansa joidenkin ihmisten smoothieissa, viileissä ja aamupuuroissa, mutta on täysin turha väittää, etteikö ilmankin niiitä voisi syödä terveellisesti ja/tai täyttää vitamiinintarpeensa. Toivottavasti postauksestani oli hyötyä ja se avasi mahdollisesti ihmisten silmiä.

Helle

Treenien aikana keskustelut kanssatreenaajien kanssa ovat keskittyneet mihinkäs muuhun kuin säähän.

Näin kovan hellejakson aikana joillakin treenaajilla käytetyissä treenipainoissa on tuntunut tapahtuneen pientä pudotusta. Mielestäni tätä ei voi laittaa helteen piikkiin vaan siitä voi syyttää lähinnä itseään ja valmistautumistaan: joko ruokailuissa tai juomisessa on ollut toivomisen varaa. Sekään ei auta asiaa, jos on koko päivän maannut rannalla ja lähtee sitten treenaamaan.

Treenit ovat koko ajan menneet loistavasti, vaikka yleisesti välillä onkin ollut veltto ja voimaton olo.

Niskan takaa punnerrus

Ostin shortsit, joissa treenaaminen on osoittautunut pitkiä housuja paljon mukavammaksi. Salilla ei ole ilmastointa, mutta onneksi sieltä löytyy neljä suhteellisen tehokasta tuuletinta, jotka kierrättävät ilmaa.

Tuuletin

Sarjapainoni salilla eivät ole oikeastaan laskeneet lainkaan, päinvastoin: olen saanut jopa hieman pientä kehitystä aikaan.

Treenien aikana olen juonut vettä huomattavasti normaalia enemmän, noin 1.5 litraa. Täyttäessäni 0.7 litran juomapullon heitän vielä sekaan merisuolaa, jota pidän pienessä purkissa saatavilla treenikassissa.

Merisuolaa

Muutama merisuolahippu veden seassa parantaa suorituskykyä monellakin tapaa: miedosti suolainen liuos estää tehokkaasti kramppeja, koska kovan hikoilemisen seurauksena kropasta katoaa myös suoloja. Lisäksi suola saa nesteen imeytymään paremmin, pitää janontunnetta paremmin yllä ja auttaa lihaksia supistumaan normaalisti.

Krampit eivät tunnetusti ole kovin mukavia ja kun pienikin nestevajaus vaikuttaa jo haitallisesti suorituskykyyn, ei ylimääräisestä juomisesta ole todellakaan haittaa. Suolaa kannattaakin lisätä tällaisilla helteillä hieman kaikkeen juotuun veteen. Mineraalisuola olisi merisuolaakin parempi vaihtoehto, koska se sisältää natriumin lisäksi kaliumia ja magnesiumia

Kuumuuden vuoksi olen muuttanut myös hieman ruokailujani.

Kahvia ei ole huvittanut juoda ennen treeniä, koska kuumia juomia nauttimalla saa tuskaisen hien päälle jo ilman treeniäkin. Olenkin ottanut taas kofeiinitabletit käyttöön, ainakin hetkeksi. Samasta syystä olen myös syönyt muutamana päivänä ruoat kylminä tai vain ihan vähän lämmittettynä.

Jäätelöä olen syönyt aika tiheään, tälläkin viikolla varmaan jokaisena päivänä.

Jäätelötuutit
Kylmäketju katkesi vasemman tuutin kohdalla

En mielestäni ole edelleenkään erityisen lihavassa kunnossa.

Peilikuva
Rintakarvat pitää ajaa kerran kesässä
Puolimoustt
26.7 treenin ja 1.5 vesilitran jälkeen

Ensi yö nukutaan muuten olohuoneen lattialla, ei kuitenkaan rakkauden ryppyjen vaan viileämmän lämpötilan vuoksi 🙂

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *