Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Juhannus: torstai

Juhannuksemme kului Lapin jylhissä maisemissa, Sodankylään kuuluvalla Luostolla, jossa sijaitsevalla mökillä on tullut vietettyä useita rentouttavia hetkiä.

Matkaan lähdettiin torstaina heti, kun olin päässyt töistä. Auton takakontissa oli enemmän matkatavaroita kuin laki sallii:

Luosto juhannus I

Tavallisesta poiketen matkamme kulki nelostien sijaan tietä #20 eli Pudasjärven, Ranuan ja Rovaniemen kautta. Matkaa tuli 20 kilometriä enemmän kuin normireittiä, mutta muut seikat huomioon ottaen reittivalinta oli varsin hyvä: liikennettä oli paljon vähemmän kuin vilkkaasti liikennöidyllä nelostiellä.

Ennen Ranuaa oli hyvä paikka pysähtyä nauttimaan eväitä järven rannalla sijaitsevalla parkkipaikalle.

Juhannuseväät
Sämpylä, kananmuna, jugurtti ja rahkaa

Juhannusheila

Seuraava pysähdys olikin sitten Rovaniemellä, jonne ehdimme kauppaan tekemään ruokaostoksia vartti ennen kaupan sulkeutumista. Auto oli entistä enemmän täynnä tavaraa.

Rovaniemi moottoritie

Rovaniemeltä on matkaa Luostolle vielä 120 kilometriä. Tietä oli mukava ajella, kun liikenteellä on tapana hiljentyä Rovaniemen jälkeen.

Kymmenen jälkeen illalla määränpää alkoi häämöttää:

Tie Luostolle

Kohta perillä

Paikan päällä korkeuserot olivat hieman eri luokkaa kuin lättänässä Oulussa:

Luostotunturi

Noin klo 22.30 karavaanimme oli saapunut määränpäähän. Kuva mökistä on tosin viime vuoden vapulta, mutta silloin oli kyllä vähintään yhtä lämmin kuin tämän vuoden juhannuksena.

Luosto Mökki

Menomatkan jälkeen takki oli melkoisen tyhjä: ensin kahdeksan tuntia töissä istumista ja sitten muutama tunti autossa istumista. Perillä tulikin niin väsy, että oli viisasta painua mahdollisimman nopeasti pehkuihin.

Perjantaina tapahtuikin sitten aamusta niin jännä juttu, että se ansaitsee ihan oman postauksensa 🙂

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *