Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Treeniä muualla osa II: hotelli Luostotunturin kuntosali

Muiden nukkuessa juhannusaattona heräilin rauhassa mökillä ja söin runsaan aamupalan. Juotuani kahvit oli aika lähteä treenaamaan kuntosalille. Sali, jonne suuntasin oli Lapland Hotel Luostotunturin tai tuttavallisemmin hotelli Luostotunturin kuntosali.

Puin piruillakseni Classic Gymin T-paidan päälleni niin kuin teen yleensä aina silloin, kun käyn muualla treenaamassa. Hurautin autolla muutaman kilometrin matkan hotelli Luostotunturille, joka sijaitsee Luoston keskuksessa.

Hotelli Luostotunturi Hotel LuostoHotelli Luostotunturi taitaa olla Luoston vanhin hotelli ja se kuuluu Lapland Hotels -nimiseen hotelliketjuun.

Hotelli Luostotunturi Luosto Hotel

Hotelli Luostotunturin kuntosali — esittely

Hotelli Luostotunturin kuntosali on ainoa laatuaan Luostolla, joten jos henkilö aikoo treenata lihaskuntoaan muutoin kuin kehonpainollaan, Luostolta löytyviä kivenlohkareita nakkelemalla eikä hän jaksa ajaa 25 kilometriä Pyhän hiihtokeskukseen, on hotelli Luostotunturin kuntosali ainoa vaihtoehto.

Vastaanottotiskillä päivystänyt nainen veloitti minulta kuntosalitreenin kertakäynnistä kahdeksan euroa. Hinta on ihan ymmärrettävä, kun miettii hotellin kuntosalin monopoliasemaa ja hotellin asiakkaiden maksukykyä. Käytäessä salilla tiheämmin touhu alkaa kuitenkin käydä lompakon päälle.

Hotellin yhteydessä sijaitsee Ametistikylpylä erilaisine saunoineen ja altaineen, joten kuntosalin asiakkaidenkin käytössä oleva kylpylän pukuhuone oli oikein mainio ja siistissä kunnossa. Mikäli henkilö aikoo huljutella väsyneitä lihaksiaan salin jälkeen kylpylässä, joutuu hän toki luovuttamaan hotellille jokusen lisäeuron.

Koska treenipäiväni sattui olemaan juhannusaatto, ei salilla ollut liiemmin ruuhkaa. Sain tehdä treenini pääosin yksin lukuun ottamatta erästä nuorukaista, joka kävi salilla tekemässä 15 minuutin ”treenin”.

Yksin ollessani uskaltauduin kuvaamaan salista jopa lyhyen esittelyvideon:

Kuntosalin laitteiston kulmakivenä toimi Body-Solid -merkkisen valmistajan neljän laitteen muodostama kompleksi. Salin seinälle kiinnitetyistä, laitteiden käyttöohjeissa esiintyneestä itäsaksalaisen näköisestä naisesta päättelin, että kamppeet eivät tainneet olla ihan viimeistä huutoa.

Body-Solidin laitteet olivat eräänlaisia monitoimilaitteita eli yhdellä laitteella pystyi tekemään vaikka minkälaisia liikkeitä. Tämä ei ole välttämättä hyvä juttu: kun yhdellä laitteella on tarkoitettu tehtäväksi useampia liikkeitä, kärsii yksittäisen liikkeen suorituksen laatu yleensä enemmän tai vähemmän.

Luoston kuntosalin laitteet eivät olleet tässä mikään poikkeus. Eräällä laitteella pystyi tekemään reidenojennusta ja -koukistusta ja ilmeisesti jotain muutakin, mutta mitään liikettä ei voinut tehdä kunnolla.

Luosto kuntosali Gym Luosto IIII
Reiden ojennus, -koukistus seisten ja pystypunnerrus (?)

Reiden ojennuksien tekeminen ei oikein onnistunut Body-Solidin laitteella, mutta kompensoin sitä hapottamalla kinttujani painopakallisessa jalkaprässissä:

Luosto kuntosali Gym Luosto IV
Painopakallinen jalkaprässi

Kaikki salin laitteet eivät suinkaan olleet huonoja. Matrixin valmistama reiden koukistus maaten -laite oli salin parasta antia. Laitteessa oli paljon erilaisia säätöjä ja se oli jopa parempi kuin Classic Gymin vastaava, Kraftwerkin valmistama laite. Erikoisuutena laitteessa oli pienet levypainot, joita pystyi käyttämään tasoittamaan isoja hyppyjä (esim. 11kg -> 18kg) painopakassa.

Matrixin reiden koukistuslaite <3 (oikealla)
Matrixin reiden koukistuslaite <3 (oikealla)

Tein koukistuslaitteella useamman sarjan ja sain tämän seurauksena todella hyvän poltteen takareisiin.

Kuntosalilta löytyneiden käsipainojen katto tuli vastaan 20:ssä kilossa, joten jopa minun tasoiseni ruipelo sai machon olon, kun sain kerrankin heilutella salin raskaimpia kässäreitä kuin kärpäslätkiä. Tein raskaimmilla käsipainoilla pitkiä sarjoja kyykkyjä.

”Käsipainoalue”

Sain tehtyä salilla ihan kohtalaisen treenin. Pohkeet jätin suosiolla tekemättä, koska salilta ei löytynyt pohkeiden treenaamiseen tarkoitettuja laitteita enkä jaksanut kikkailla käsipainojen kanssa.

Treenin jälkeen heitin vielä pukkarissa naamariini huippusalaisen palautusjuomasekoituksen:

Tällä juomalla lihakset räjähtävät kasvuun

Oli aika siirtyä seuraaviin rientoihin.

Hotelli Luostotunturin kuntosali — arvostelu

Olen käynyt Hotelli Luostotunturin kuntosalilla kerran aikaisemmin, joten olen saanut salista jo ihan vakavasti otettavan mielipiteen aikaiseksi.

Mikään häävi paikka hotelli Luostotunturin kuntosali ei ole, mutta kyllä siellä saa ihan hyvän perustreenin tehtyä.

Plussat ja miinukset:
+ Saat todennäköisesti treenata omassa rauhassa
+ Pukuhuoneet ja sauna ovat mainioita
+ Loistava Matrixin reiden koukistus maaten -laite
– Pieni kuntosali
– Laitepuutteita on PALJON
– Kivikautiset laitteet
– Liian kevyet käsipainot useimmille HC-punttaajille

Keskivertokäyttäjä: Luostolla majapaikkaansa pitävä henkilö eli hotelli- tai mökkiasukas tai karavaanari.

Musiikki: ihan mitä itse haluat soittaa salilta löytyvästä CD-soittimesta

Hotelli Luostotunturin kuntosali — Arvostelu

Hinnasto ja korttivaihtoehdot - 3
Tilat yleisesti - 6.5
Laitteisto - 1.5
Yleinen tunnelma - 5

4

Hotelli Luostotunturin kuntosali on pieni ja laitteistoltaan kehno paikka, jossa kovaa treenaaminen ei onnistu. Jos kuitenkin ajattelit treenata kuntosalilla Luostolla, on hotelli Luostotunturin kuntosali ainoa saatavilla oleva vaihtoehto.

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *