Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Ruokakokeiluja

Teinpäs muutamaa sellaista ruokaa, joita en aikaisemmin ollut valmistanut!

Ensimmäinen valmistamani ruoka oli ohrapuuro, jota uhosin aiemmin tekeväni. Kuten ohralle on tyypillistä, puuro maistui aika voimakkaalle, mutta nokare itsetehtyä vadelmahilloa tasoitti tätä voimakkuutta oikein mainiosti. Siltikin olisi ehkä pitänyt kokeilla puuron syömistä vielä voinokareen kanssa.

Ohrapuuro
Valmista ohrapuuroa. Hyvää oli!
(Kännykällä otettu kuva)

Seuraavana päivänä valmistin sitten toista puuroa eli riisipuuroa. Olin toki valmistanut riisipuuroa aikaisemmin kattilassa, mutta huomasin, että se on ärsyttävää touhua: kokoajan pitää olla kyttäämässä ja hämmentämässä kattilaa, ettei puuro vain pala pohjaan. Useimmiten se pohjaan palaminen on ollut kohdallani väistämätöntä, vaikka kuinka keittelisi miedolla lämmöllä ja hämmentäisi puuroa parin minuutin välein.

Pohjaan palaneen kattilan rappaamisesta suivaantuneena päätin ottaa tällä kertaa käyttööni salaisen aseen eli lahjaksi saadun höyrykeittimen. Puuron valmistaminen höyrykeittimessä olikin naurettavan helppoa: puuroriisit kuppiin, maitoa päälle ja sitten höyryttelemään!

Höyrykeitin Braun MultiGourmet
Braun MultiGourmet -höyrykeitin toiminnassa

Ajallisesti puuron valmistuminen kesti höyryttimellä kauemmin kuin kattilassa tekemällä, mutta toisaalta pohjaan palamisen vaaraa ei ollut. Olenkin valmis uhraamaan valmistamiseen puolisen tuntia lisää aikaa, jotta selviän ruoanlaitosta vaivattomammin ja säästyn kattilan jynssäämiseltä.

Riisipuuroa
<3

Ohra- ja riisipuuron lisäksi höyrykeittimellä on oikein mainio höyryttää erilaisia kasviksia, esimerkiksi parsakaalia ja porkkanoita. Höyryttämällä elintärkeät vitamiinitkin taitavat säilyä lisäksi paremmin kuin kattilassa keittämällä. Myös kalan höyryttäminen onnistuu höyrykeittimellä erittäin vaivattomasti.

Kalasta puheenollen: olen nyt pari kertaa viikon sisään tehnyt itse graavattua lohta, ensimmäistä kertaa koskaan.

Aikaisemmin ajattelin, että kalan graavaaminen on jotenkin vaikeaa hommaa, mutta loppujen lopuksi se on vain omasta viitseliäisyydestä kiinni.

Graavilohi kääreessä

Graavilohi leikkaus

Graavilohi on kiistatta paras ruoka, joka löytyy ylähuulen ja leivän välistä!

Graavilohta

Olen tainnut tulla vanhaksi, kun keittelen puuroja ja suolaan lohta! =)

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *