Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

#Dieetti2015 viikko 17: kyykky-PR

Tuttuun tapaan toissa viikon dieettikuulumiset tulevat tässä. Joudun kirjottamaan tähän alkuun hieman turhaa jargonia, koska eihän kirjoitusta voi aloittaa kahdella peräkkäisellä otsikolla.

Treenit

Keskiviikkona oli jalkapäivä, joka alkoi tuttuun tapaan kyykkäämällä. Jo ensimmäisessä sarjassa 140 kilon painot jäivät turvarautoihin neljännen toiston kohdalla. Olin asiasta hieman ihmeissäni, sillä aikaisemmin olen saanut samalla painolla aikaiseksi vitosen. Toisessa sarjassa tein puolestaan samalla painolla kolme toistoa, jonka jälkeen jätin sarjan kesken painojen tuntuessa niin raskailta.

Olin treenin jälkeen harmissani ja tunsin epäonnistuneeni. Tämä oli jälkikäteen ajateltuna turhaa, sillä töiden aloittamisen jälkeen minun on vain hyväksyttävä se tosiasia, että suorituskyky kahden yksittäisen treenin välillä saattaa vaihdella esimerkiksi yöunien pituuden vaihdellessa. Kun dieetti saattaa vaikuttaa lisäksi painoihin heikentävästi, oli reaktioni entistä liioitellumpi.

Joka tapauksessa toissa viikon lauantaina oli tämän dieettiviikon toinen jalkapäivä. Hyvin nukutun yön jälkeen lähdin salille dominointimentaliteetillä. Tein ensimmäisen sarjan kyykkyä 140 kilolla, ja viiden toiston sarja tuntui erittäin kevyeltä. Kanssatreenaajakin kommentoi, että viides toisto näytti olevan se helpoin. Sain lisää itseluottamusta ja lisäsin tankoon viisi kiloa lisää painoa, jonka jälkeen tein 145 kilolla viisi nättiä toistoa. Samalla tulin tehneeksi kaikkien aikojen ennätyspainoni päivänä, jolloin aamupainoni oli alhaisin kuin aikaisemmin koko dieetin aikana.

Lauantain treenin jälkeen olin puolestaan erittäin mielissäni. Vaikka teinkin ennätyspainot vyön kanssa ja erilaisella tyylillä, olen silti tyytyväinen suoritukseeni. Plussakalorikautta ajatellen olen hyvissä asemissa kehittymisen kannalta, kun olen saanut pidettyä kyykyn ja muidenkin harjoitteiden sarjapainoista niin hyvin kiinni.

Joidenkin treenien alettua kestää yli 90 minuuttia olen alkanut ottamaan ”intraa” eli treenin aikaista ravintoa kaikista pisimpien treenien aikana. Perinteinen sekoitukseni on nyt ollut 15 grammaa heraproteiinia ja 20 grammaa irtokarkkia. Mielumminhan noita eri makuisia ja herkullisia karkkeja syö kuin vaikkapa lipittää maltodekstriiniä.

Intra

Irtokarkkien syöminen treenien aikana on siitä hauskaa, että jos salilla meinaa laiskottaa ja painot eivät nouse, saa (mansikka)remmistä. Jos taas joku räiskii painojen kanssa tai tekee hauista kyykkyräkissä (niin kuin eräs herra ennen keskiviikon kyykkytreeniä), puhalletaan (noita)pilliin.

Kehonkoostumuksen liikkeet

Paino lähti putoamaan kivasti viime viikolla. Pudotusta edelliseen viikkoon oli melko lailla 400 grammaa. Viikonloppupainon ollessa 73.2-73.3 kiloa matkaa tavoitteeseen ei olisi enää kovinkaan paljoa.

Paino17

Toissa viikolla otettiin myös kuntokuvia:

Viikon 17 kunto

Ruokailut

Järisyttävin toissa viikon ruoka on varmaankin tämä lauantainen pitsa:

Itsetehty pitsa

Pitsankin tekeminen näyttää onnistuvan oikein hyvin, vaikka olenkin dieetillä. Rasvan määrää joutuu tosin kontrolloimaan käyttämällä vähärasvaista juustoa ja vähärasvaisia täytteitä kuten kalkkunaa. Muiden aterioiden rasvasisältöä joutui myöskin kontrolloimaan tiukasti, mutta eikös se englanninkielinen sanonta kuulu ”Where there’s a will, there is a way”.

Makrot17

Ylhäällä olevassa kuvassa näkyvät toissa viikon makrot. Paino putosi toissa viikolla niin hyvin, että viime viikolle en tehnyt mitään erityisiä muutoksia dieetin sisältöön.

Mieleni tekee jo kovasti plussakaloreille. Vaikka kaikki ruoat ovat dieetilläni sallittuja, joutuu kaikista rasvaisimpien eväiden määrät pitämään harmittavan pieninä. Erityisiä mielitekoja minulle ei ole kuitenkaan päässyt syntymään, sillä voin eliminoida ne heti alkuunsa. Enää ei olisi paljon puurtamista jäljellä!

#Dieetti2015 viikko 18: kanaa ja kaljaa

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *