Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Sauraha – huippu nepalilainen ravintola Oulussa

Ikämittariini kertyi hiljattain 26 vuotta, mitä juhlistimme helluni kanssa lähtemällä ulos syömään. Ruokapaikaksemme valikoitui elokuussa avattu ensimmäinen nepalilainen ravintola Oulussa eli Sauraha, joka näin knoppitietona on pienehkö kylä Nepalissa. Sain lukea loppukesästä sekä Facebookista että Twitteristä useita Saurahaa ylistäviä kommentteja tutuilta ja tuntemattomilta, joten pakkohan se oli lähteä testaamaan.

Sauraha Oulussa, asemakadulla
Sauraha Oulussa, asemakadulla

Olin aikaisemmin syönyt nepalilaista ruokaa ainoastaan kerran. Tämä tapahtui viime kesänä Helsingissä ravintolassa nimeltä Jun Tara, jossa tarjottiin mielestäni erittäin hyvää ruokaa ystävällisen palvelun kera. Kun olen muutenkin aasialaisen eli intialaisen ja kiinalaisen ruoan ystävä, odotukseni Saurahan suhteen olivat erittäin korkealla.

Menimme entisen pitserian (Quattro) tiloissa sijainneeseen Saurahaan keskiviikkona lounasaikaan pahimman lounasruuhkan mentyä ohi eli joskus yhden aikaan. Tähän aikaan Sauraha oli noin puoliksi täynnä. Lounasajan ulkopuolella tarjolla on À la Carte -ruokaa, jota voi myös ottaa kotipakettiin.

Sauraha Oulu aukioloajat
Saurahasta saa lounasta arkisin 10.30 – 14.00

Saurahan lounaslista vaihtelee viikonpäivän mukaan. Ainakin hiljattain uudistunut keskiviikon lounaan menu näytti erittäin houkuttelevalta.

Saurahan keskiviikon lounaslista

Jotta pääsimme osaksi mahdollisimman monesta mausta, päädyimme molemmat vaihtoehtoon #6 eli Lunch Mixiin, joka oli tarjoilijan mukaan ”runsaampi kuin kaksi puolikasta annosta” ja johon siis sai valita kaksi lämmintä ruokaa viidestä eri vaihtoehdosta. Minä päädyin tilaamaan kanaa ja lammasta, hellu otti katkarapua ja kanaa.

Tilaamisen jälkeen kävimme hakemassa salaattia runsaasta pöydästä, jonka parhainta antia olivat muistaakseni currylla maustettu pasta ja marinoidut sipulit. Pieni hetki salaatin syömisen jälkeen pöytäämme tuotiinkin jo itse lämmin ruoka.

Annokseni näytti etukäteen erittäin houkuttelevalta. Basmatiriisin lisäksi annoksessa oli jogurttipohjaista kastiketta ja lisäksi jotain makealta maistunutta, punertavaa kastiketta.

Sauraha Oulu ruoka
Makhani Chicken (oikealla) ja Lamb Masala

Ruoan lisäksi tarjolla oli kivitalon kokoista Naan-leipää:

Naan-leipä à la Sauraha

Miltäs ruoka sitten maistui? Aivan järkyttävän hyvältä! Saman tien kun maistoin ruokaa, alkoivat suussani kaikkien aikojen bileet, jotka eivät loppuneet koko käynnin aikana. Ruoka maistui valehtelematta parhaalta oululaisessa ravintolassa syömältäni ruoalta koskaan. Aikaisemmin Saurahassa käyneiden ylisanat eivät todellakaan olleet liioiteltuja. Myös hellu ihastui kertaheitolla tähän nepalilaiseen aarreaittaan.

Jälkiruoaksi oli tarjolla kahvia, jonka maku oli käyntimme ainoa miinuspuoli. Kahvi maistui oikeastaan aika pahalta: veikkaisin, että kahvi oli seissyt pannussa jo jonkin aikaa. Hellu otti kahvin sijaan nepalilaista teetä, joka maistui mielenkiintoisen mausteiselta ja hyvältä.

Koska olen oppinut vihdoin lopettamaan ruokailemisen ennen ähkyä, annoksesta jäi vielä tuomisia kotiinkin asti. Annoksemme lounasrasiaan pakkasi ilmeisesti joku paikan perustajista, jonka kanssa suoritimme keskustelun näppärästi englanniksi suomalaisen tarjoilijan ollessa muissa hommissa.

Vakavana

Hinta-laatusuhteeltaan Sauraha on aivan erinomainen paikka, jossa maittava ruoka tuodaan pöytään nopeasti ja palvelu on mukavaa. Tämän käynnin perusteella annan paikalle 5- tähteä. Miinus tulee väljähtyneestä kahvista.

Voin suositella lämpimästi Saurahaa kenelle tahansa Oulussa asuvalle tai vierailevalle henkilölle. Joskus tulevaisuudessa pitäisi käydä testaamassa Sauraha iltasella, ottaa jotain Ala Carte -listalta tai ihan vain Take Away- eli noutoruokaa. Uudestaan aion ainakin mennä Saurahaan, se on ihan varma!

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *