Etävalmennus on henkilökohtainen ja laadukas etävalmennukseni. Lue lisää täältä!

Juhlapäivä

Noin viitenä – seitsemänä päivänä viikossa, useimmiten viitenä, minulla on juhlapäivä. Tänään oli yksi sellaisista päivistä.

Kuten tänäänkin, päivän kulku on juhlien osalta yleensä samanlainen: hyppään pyöräni selkään ja köröttelen noin neljän-viiden minuutin matkan Intiöön, entiseen Oulun varuskunnan sotilaskotiin. Käytän magneettikorttiani lukijalla ensin ulko-ovella ja riisuttuani kengät jalasta vielä uudemman kerran eteisessä toisella lukijalla – näihin juhliin ei kuka tahansa pääse. Sitten astun ovista sisään: olen saapunut juhlapaikkaan, Oulun Classic Gymille.

ClassicGymOulu1

Aiemmin kaupungin toisella laidalla sijainnut Classic Gym, kaverien kesken ”Classic” tai ”Klassikki”, on toiminut juhlapaikkanani kohta kolmen ja puolen vuoden ajan. Aikaisemmissa käymissäni paikoissa eli kunnan hallinnoimissa kiinteistöissä yleinen ilmapiiri ei ollut mielestäni tarpeeksi hyvällä tasolla. Toisaalta ahtaus, kova väentungos sekä huonot puitteet eivät myöskään miellyttäneet minua.

Helmikuussa viisi vuotta täyttävällä Classic Gymillä puitteet ovat huippuluokkaa ja ne paranivat entisestään viime syyskuussa tapahtuneen muuton takia. Juhliminen on mahdollista joka ikinen päivä aamuviidestä iltakahteentoista lukuunottamatta silloin tällöin järjestettäviä erikoistapahtumia. Minut voi tavoittaa ex-sotkusta yleensä klo 11-15 välisenä aikana tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Classic Gymillä kävijät tervehtivät ja kannustavat toisiaan sekä turisevat keskenään rennosti. Pukukoodi on suhteellisen vapaa ja ihmiset ovatkin pukeutuneet sen mukaisesti. Aina välillä jostain päin juhlatilaa saattaa kuulua huutamista tai karjahtelua, mutta se on ihan hyväntahtoista eikä haittaa ketään. Harrastampa itsekin välillä kyseistä toimintaa, kun juhlimiseltani innostun.

tontut
Joulujuhla 24.12 aamulla

En ole ihan heti lähtemässä Classicilta pois: magneettikorttini lakkaa nimittäin toimimasta vasta vuoden 2015 toukokuussa. Ei minulla olisi mitään syytäkään vaihtaa paikkaa, koska en voisi kuvitella parempaa paikkaa Oulussa ahkeralle juhlimiselleni. Classic Gymillä sijaitseva ilmapiiri on ainutlaatuinen, sillä monet muutkin suhtautuvat juhlimiseen samalla intohimolla kuin minä.

Juhlijoiden joukossa vilahtaa päivittäin etenkin fysiikkalajeissa mainetta niittäneitä henkilöitä, minkä takia Classic Gym onkin tietyissä piireissä erittäin tunnettu paikka, aina Etelä-Suomea myöten. Jopa toinen juhlapaikan hallinnoijista on Body Fitnessin vuoden 2009 Suomen mestari. Tunnetuimmat henkilöt ovat saaneet kuvansa keskeisellä paikalla sijaitsevalla ”Wall of Famelle”. Saadakseen kuvansa seinälle henkilön tulee olla kilpaillut kehonrakennus- tai fitnesskisoissa.

ClassicGymOuluWallOfFame
Classic Gymillä kävijöitä on päässyt ihan lehtiinkin asti

Ihmiset tekevät Classic Gymillä käydessään kuka mitäkin ja noudattavat omia ohjelmiansa. Myös minä noudatan ennalta määritettyä ohjelmaa, jonka mukaisesti jalkalihakseni saivat tänään tuta, millaisia ovat sopivan rankat juhlat.

hack
Hack-kyykky

Myös suorat vatsalihakset huomioitiin parillakin eri tavalla, kuten lauantaisin on yleensä ollut tapana:

voimapyörä
Voimapyörä

Mikään paikka ei tietenkään ole täydellinen. Classic Gymillä tarjoilut eli proteiinia sisältävät sisältävät juomat ja patukat ovat maksullisia eivätkä täytä juurikaan vatsaa. Niinpä päätinkin hoitaa muonapuolen itse ja valmistin avecini kanssa juhlien jälkeen Margaritaa.

margaritaolli

margarita

Huomenna on taas uusi juhlapäivä!

p.s. Perustin blogilleni FB-sivun, jonne hihkaisen aina, kun teen uuden päivityksen.

Tilaa uutiskirjeeni, saat ilmaisen pdf:n!

Olli Haataja

Olen tieteestä innostuva oululainen voimavalmentaja, urheiluravitsemuksen asiantuntija ja tietokirjailija, jolle suorituskyvyn parantaminen on sekä työ että harrastus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *